Video Aspect Ratio: 4:1

Online Cursussen Brood Bakken

Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.


(Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)

Kies hier je broodcursus 

Je weet hoe lekker écht ambachtelijk brood is. Maar de mogelijkheden om zelf brood te bakken zijn zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen...

Hoe ICONS Marije Bakt Brood

Je weet niet hoe

Je wilt écht goed brood bakken, maar je weet niet precies hoe je moet beginnen.
Brain ICONS Marije Bakt Brood

Het voelt onwennig

Zelf brood maken voelt onwennig, want je weet niet precies wat je doet en moet doen als het mis gaat.

Schema ICONS Marije Bakt Brood

Geen concrete handvatten

Je mist basiskennis en het overzicht hoe je stap-voor-stap met succes brood kunt maken.

Je wilt op een toegankelijke manier ZELF BROOD MAKEN en de voordelen ervaren terwijl je onder één dak alle handvatten krijgt om het je in jouw tempo eigen te maken.

Heb je last van plakkerig of onhandelbaar deeg, ervaar je stress of onzekerheid en bak je onverklaarbare bakstenen?

Wat als ik je vertel dat je jouw misbaksels vaarwel kunt zeggen en je voortaan ontspannen aan de bak gaat?

Dat je gaat ontdekken hoe je in een mum van tijd je broodbakkennis en bakvaardigheden kunt verbeteren én tegelijkertijd ervaart hoe je je met vertrouwen en succes de heerlijkste broden bakt?


Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.

Je bent bereid om hulp te vragen om voor de rest van je leven 

écht lekker brood te maken?

Marije Bakt Brood selfie met epi en busbrood
Marije Pelgrum Berghuis, Oprichter van de online Broodbakschool

Hoi, ik ben Marije! Een aantal jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Reuze spannend vond ik het allemaal, dat zelf brood bakken. 

Ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Vergeet ik niks? Wanneer is een deeg voldoende gerezen? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet brood eigenlijk bakken? Ik wist helemaal niks van graansoorten of van desem of gist. Eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik was allesbehalve relaxed. Met vele mislukkingen tot gevolg. 

Bij anderen zag ik zulke mooie broden en had het idee dat brood bakken alleen weggelegd was voor andere mensen. Ik wilde dat ook kunnen, met succes en ontspannen brood bakken

Toeval wilde (of niet?) dat ik productieleider was bij een programma over BROOD en een masterclass kado kreeg van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Mijn eerste bakles ooit. En ik vond het geweldig! Ik hing aan zijn lippen en keek vol verbazing hoe het mogelijk was dat brooddeeg niet aan zijn vingers bleef plakken. Dat smaakte naar meer! En dus nam ik een sabbatical om een jaar lang les te krijgen van de beste bakkers van Nederland.

Toch liep ik tegen één ding aan...

Ik leerde er wel om goed brood te bakken in ambachtelijke bakovens, maar ik wilde diezelfde heerlijke broden ook thuis kunnen bakken. In mijn eigen oven, met elke graansoort en met evenveel succes. En ik wilde mijn bakkersvuur en alle kennis die ik had opgedaan delen met thuisbakkers zoals jij.

Er bleken geen Nederlandstalige online broodcursussen te zijn om te volgen.

Dus besloot ik in 2020 zelf een online broodbakschool op te richten met in mijn hoofd:

Video ICONS Marije Bakt Brood

Duidelijke uitleg

Het is voor iedere thuisbakker duidelijk wat de stappen van het broodbakproces zijn en waar elke stap goed voor is.

Working ICONS Marije Bakt Brood

Toegankelijk

Iedere thuisbakker maakt op een toegankelijke manier kennis met zelf brood bakken en ervaart de voordelen ervan.

Team ICONS Marije Bakt Brood

Geschikt voor iedereen

De broodcursussen zijn geschikt voor beginners, maar ook waardevol voor gevorderde thuisbakkers.

Met trots kan ik zeggen dat dit is GELUKT! De online broodbakschool is speciaal opgericht voor thuisbakkers zoals jij! Met broodcursussen voor beginners en gevorderden waarin ik jou alle fijne kneepjes van het broodbakken leer. Je kunt alles rustig thuis in je eigen tempo ontdekken en nog belangrijker... je kunt het integreren in je dagelijks leven!

Dus... wil jij voortaan écht lekker brood bakken maar weet je niet precies hoe? Volg dan een broodcursus in de online broodbakschool!

Kies hier je broodcursus 


Inmiddels zijn we met 8000+ gelukkige en trotse cursisten, zoals deze thuisbakkers:

"Deze vaardigheden leer je niet uit een kookboek!"

"Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren. Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een kookboek! "


Katarina Lidal

"Precies het zetje dat ik nodig had!"

"De Basiscursus Brood Bakken was een cadeautje van mijn vrouw. Ik was nieuwsgierig naar meer broodbakkennis. Het was precies het zetje wat ik nodig had om serieus met broodbakken te beginnen als hobby."


Bob Heijnis

Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood
"Na 3 jaar eindelijk écht lekker brood"

"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"


Lenneke Corsten

Jouw broodbakreis start met...

Zak met meel ICONS Marije Bakt Brood

1. De juiste ingrediënten

Met de juiste ingrediënten ga je meer plezier beleven aan brood bakken in je eigen oven. Naast het leren van nieuwe broodbakkennis en bakvaardigheden, ga je ook leren over de juiste ingrediënten en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt gebruiken om heerlijk brood mee te maken. Deze kennis gaat je helpen om de juiste keuzes te maken bij het inkopen. Om voortaan met succes zelf brood te maken.
Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood

2. Stap-voor-stap methode

Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past. 

Voorbereiding CONS Marije Bakt Brood

3. Online begeleiding

Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video´s voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? Ik ben elke dag in de online broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste broden te maken.

Tijd ICONS Marije Bakt Brood

4. Het de tijd geven

Ik zeg altijd tegen mijn cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder mooi uitzien dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan toch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren. Geniet van je broodbakreis

Je verbetert je broodbakkennis en bakvaardigheden in korte tijd. Hierdoor ga je met vertrouwen aan de bak. Zodat jij voortaan het brood maakt dat je écht lekker vindt.

Mock-up Ambachtelijk brood bakken - Marije Bakt Brood

Misbaksels

Elke broodcursus €79

Online Cursussen Brood Bakken

Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood. (Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)


Met welke broodcursus ga jij beginnen?

 • Basiscursus Brood Bakken
 • Basiscursus Desembrood Maken
 • Broodcursus Spelt & Gist
 • Broodcursus Spelt & Desem
 • Basiscursus Glutenvrij Brood
 • Cursus Glutenvrij Extra
Kies hier je broodcursus 

Na het volgen van een broodcursus weet je alles over... 

100% natuurlijk ICONS Marije Bakt Brood

Natuurlijke ingrediënten 

Goed brood begint bij goede natuurlijke ingrediënten. Veel mensen kopen verkeerde meel, wat direct voor misbaksels kan zorgen. Door je te verdiepen in de verschillende graansoorten, ontdek je hoe jij de beste broden bakt.

Gluten & glutenvrij

Wat is gluten eigenlijk? En wat doet het in deeg? Waar zit het in? En hoe bak je écht lekker glutenvrij brood? Allemaal vragen die beantwoord worden in de broodcursussen zodat  jij de juiste keuzes maakt bij het bakken van jouw favoriete brood.

Het broodmaakproces

Tijdens de online broodbaklessen laat ik je kennismaken met de stap-voor-stap methode om ambachtelijk brood te maken. Zodat jij overzicht hebt, weet wat je doet en voortaan ontspannen de heerlijkste broden bakt. 
Temperatuur ICONS Marije Bakt Brood

Temperatuur

Brooddeeg heeft warmte nodig om te rijzen. Hoe warm is ideaal? En hoe maak je brood als het winter is? En als de mussen van het dak vallen? In de cursussen ontdek je waarom de temperatuur van de omgeving, van het deeg en van de oven bepalen hoe jij aan de bak gaat.

Kneden of niet kneden

Om een luchtig brood te bakken moet je brooddeeg kneden. Óf het de tijd geven, dat kan ook. Tijdens de online cursussen leer je kijken naar hoe jouw deeg verandert. Door tijd en tijdens het kneden. Dit zorgt ervoor dat je ervaart wanneer je deeg klaar is om te gaan rijzen.

Diverse bakmethodes

Brood bakken van gerezen deeg kan op heel veel verschillende manieren. Niet iedereen beschikt over een geavanceerde bakoven. In de broodcursussen ontdek je diverse ambachtelijke bakmethoden. Zodat jij de methode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past. 

Mock-up Ambachtelijk brood bakken - Marije Bakt Brood

Misbaksels

Elke cursus slechts €79

Online Cursussen Brood Bakken

Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht en meer ontspanning. Gloei van trots wanneer jouw zelfgebakken brood uit de oven komt. (Ook waardevol als je eerder brood hebt gebakken)


Met welke broodcursus ga jij beginnen?

 • Basiscursus Brood Bakken
 • Basiscursus Desembrood Maken
 • Broodcursus Spelt & Gist
 • Broodcursus Spelt & Desem
 • Basiscursus Glutenvrij Brood
 • Cursus Glutenvrij Extra
Kies hier je broodcursus

Een online broodcursus volgen is een toegankelijke en veelzijdige manier om je broodbakvaardigheden te verbeteren, zonder dat het veel tijd kost.

Een online broodcursus volgen is een eenvoudige manier om je broodbakvaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd ontspannen te genieten van de broodbakreis. Je bent even helemaal één met je deeg. Je kunt de lessen op elk moment van de dag volgen, en je kunt in elke keuken aan de slag, zolang je maar een oven hebt om in te bakken. De video's zijn afgestemd op jouw niveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet mee kunt komen of dat het juist te makkelijk voor je is.

Elke dag starten er thuisbakkers met een online broodcursus vanwege de voordelen...

 • Thuisbakkers besparen veel €€€ omdat ze zelf écht lekker brood bakken (zonder broodmixen te kopen)
 • Misbaksels verminderen of zijn voorgoed verleden tijd
 • Thuisbakkers ervaren meer rust & overzicht omdat ze niet meer op internet hoeven te zoeken en alles onder één dak hebben
 • Spijsverteringsklachten verminderen of trekken helemaal weg
 • Cursisten maken gemakkelijker en bewuste keuzes qua meelsoort en broodbakmethode
 • Thuisbakkers voelen zich gesteund doordat ze hun specifieke bakvragen kunnen stellen aan Marije
Zelf brood bakken: media-logos-marijebaktbrood-1170x113
Nicole de Grote - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood met batard met korenaar

Brood met een oor :)

"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de cursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke broden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen"

Nicole de Grote

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over verschillende granen en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Meer inzicht in spelt en oergranen

“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. De broodcursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”

Warme groeten, Eric Jongsma

Zet vandaag jouw eerste stap naar elke dag écht lekker brood.

Klik op een broodcursus om direct toegang te krijgen.

Maak hier je keuze

Basiscursus Brood Bakken

Met deze eenvoudige broodcursus ontdek je hoe je stap-voor-stap op een ambachtelijke manier luchtig witbrood & volkorenbrood bakt. Voor iedere thuisbakker die de fijne kneepjes wil leren om voortaan met succes zelf brood te bakken!

Naar de basiscursus 


onmisbaar voor ALLE thuisbakkers
Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Cursus Desembrood Bakken

Maak zelf een actieve desemstarter om daarna heerlijk desembrood te gaan bakken met de overzichtelijke succesmethode. Binnenkort bak jij  goed verteerbaar brood met maar 3 natuurlijke ingrediënten: meel of bloem, water en een beetje zout!

Naar de desemcursus 
beginner & gevorderd
Speltbrood met zwart sesamzaad close - Marije Bakt Brood

Cursus Speltbrood Bakken met Gist

Ontdek het geheim van goed speltbrood. Bak ouderwets lekkere broden met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus! Je ervaart hoe oergranen zich gedragen in deeg. Om er de heerlijkste ambachtelijke broden mee te bakken. Deze cursus is een ideaal vervolg op de basiscursus brood bakken. 

Naar de speltcursus


(licht) gevorderd
Spelt desembrood - Marije Bakt Brood - copyright Eric Jongsma

Cursus Speltbrood Bakken met Desem

Speciaal voor iedere desembakker die wil experimenteren met alle oude granen! Je bakt voortaan ouderwets lekker desembrood met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus. Je leert brood bakken zoals jouw voorouders dat ook deden. Met enkel natuurlijke ingrediënten en zonder poespas. En met héél véél smaak!

Naar de desemcursus
gevorderd & expert
Glutenvrij meergranenbrood 1920 - Marije Bakt Brood

Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken

Ontdek zelf hoe eenvoudig je glutenvrije broodproducten kunt maken met de stap-voor-stap succesmethode. Glutenvrij brood met een lange fermentatie, daar word je buik blij van! Alle recepten in deze unieke broodcursus zijn glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & 100% plantaardig!

Naar de basiscursus


onmisbaar voor ALLE thuisbakkers
glutenvrije pizza´s 800*600px- Marije Bakt Brood

Cursus Glutenvrij Brood Extra

Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers! Ontvang direct toegang tot deze Cursus Glutenvrij Extra met heel veel extra´s! Om vandaag nog met succes aan de glutenvrije bak te gaan. Alle recepten zijn 100% plantaardig, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & natuurlijk helemaal zonder gluten!
Naar de extra cursus
geschikt voor iedere glutenvrije bakker
Zelf brood bakken - Marije Bakt Brood lacht met ambachtelijk brood voor zich uit gestoken in bakkers keuken met potjes

Met welke broodcursus start jij?

Ontdek de fijne kneepjes van zelf brood maken. Maak snel je keuze en ga vandaag nog aan de bak!

Kies hier je broodcursus