Header broodcursus Glutenvrij - Marije Bakt Brood

Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken 

Beheers alle basis broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) glutenvrije brood.
Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer overzicht, meer ontspanning & plezier en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.


Bespaar vele €€€ en ga zelf aan de bak!

(Ook heerlijk voor wie geen coeliakie heeft)

Video ICONS Marije Bakt Brood

Altijd toegankelijk

Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood

Voor elke thuisbakker

Voor beginnende en ervaren thuisbakkers die écht goed glutenvrij brood willen bakken!
Schema ICONS Marije Bakt Brood

Eenvoudige methode

Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.

De glutenvrije broodcursus

Zeg vaarwel tegen glutenvrij brood dat naar karton smaakt en zo zwaar is als een baksteen. Geniet vanaf vandaag van heerlijke en voedzame glutenvrije broden die je helemaal zelf hebt gemaakt!

Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten heel eenvoudig een gezond en knapperig glutenvrij brood kunt bakken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met broodbakken of kennis te hebben van glutenvrij bakken. Ook heb je geen warenkennis nodig, alleen een passie voor lekker eten en zelfgemaakt brood. Glutenvrij brood is echt heerlijk, ook voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten.

Ik neem je mee bij het inkopen doen, de voorbereiding, het basis broodbakproces en nog veel meer. Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang al mijn fijne kneepjes en je maakt vol vertrouwen (je eerste) glutenvrije brood.

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursus glutenvrij brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) glutenvrije brood bakken! De glutenvrije recepten zijn allemaal te maken zonder:

❌ gluten of glutenvrije tarwe

❌ soja

❌ maïs

❌ lactose of melkeiwit

❌ boter

❌ ei

❌ noten

❌ suiker

Alle succesrecepten zijn op basis van gist (desem opties mogelijk) en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je het meeste al in huis!

 • havermeel + havervlokken
 • boekweitmeel + boekweitkorrels
 • teffmeel
 • kikkererwtenmeel
 • lijnzaad
 • zaden & pitten

Ontvang een gratis proefles

Ben jij een glutenvrije thuisbakker? Dan is deze gratis module over het gebruik van bindmiddelen in glutenvrij deeg net iets voor jou. Waarom bindmiddelen essentieel zijn en welke keuzes jij hebt als glutenvrije thuisbakker. Geen taaie ko(r)st, maar eenvoudige les voor iedereen die vanaf vandaag met succes glutenvrij brood wil bakken.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Schrijf je hieronder GRATIS in en je krijgt direct toegang tot proefles over Bindmiddelen in deeg in de broodbakschool.

Mail mij maandelijks broodnodige inspiratie
Marije met glutenvrij brood in bakblik - Marije Bakt Brood

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De glutenvrije basis broodbaklessen

De Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken bevat 39 online broodbaklessen in de volgende modules:
1. Waarom je eigen brood bakken?
2. Wat is gluten?
3. Wat is een goed glutenvrij brood?
4. Graansoorten om brood mee te bakken
5. De 6 essentiële stappen van glutenvrij brood maken
6. Bakbenodigdheden: Wat heb je nodig? 
7. AAN DE BAK: Zaden- en pittenbrood
8. AAN DE BAK: Boekweitbrood
9. AAN DE BAK: Haverbrood
10. AAN DE BAK: Kikkererwtenbrood

Na het afronden van deze broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken

 • Leer alle fijne kneepjes van het brood bakken met glutenvrije meelsoorten
 • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

 • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

 • Sluit je gratis aan bij een glutenvrije broodbakclub

 • Download lesmateriaal en succesrecepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Trotse thuisbakkers over de glutenvrije broodbakcursussen

Een absolute aanrader

Niet alleen is het succes van het heerlijke GV brood een goede reden. Ook omdat Marije je meeneemt in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van glutenvrij brood een feestje (en daarna het eten nog meer!).

Aline testbakker glutenvrij
Aline Haverkamp

Met z´n allen smullen

Onze dochter Danique heeft coeliakie en wil niks liever dan gewoon mee eten met de rest van het gezin. Ik heb veel geleerd en zin gekregen om mijn broodbak kunsten te gaan verbeteren. Zodat we met z'n allen kunnen smullen van heerlijk glutenvrij brood. Echt een super cursus! 

Danique met glimlach en sproeten en met glutenvrije boterham - Marije Bakt Brood
Dochter van Nieke van As

Cursus voor iedereen!

Ik bak brood voor mijn kleindochters. Met deze cursus is het bakken van een glutenvrij brood een eitje. Met de duidelijke recepten, instructievideo’s en beschrijving kan het niet misgaan.

Een goed glutenvrij brood maken is met deze broodbakcursus voor iedere thuisbakker mogelijk.

Jan Jansen testbakker glutenvrij - Marije Bakt Brood
Jan Jansen (met kleindochters)
Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood

Na 3 jaar écht lekker brood

"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!

Lenneke Corsten - Trotse glutenvrije thuisbakker 

Header broodcursus Glutenvrij - Marije Bakt Brood

Aan de glutenvrije bak!

Beheers alle basis broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) glutenvrije brood.
Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer overzicht, meer ontspanning en gloei van geluk met jouw zelfgebakken brood.

👀 39 online broodbaklessen

📥 Tips om écht goed glutenvrij brood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want voor het maken van écht goed brood heb je maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden nodig.

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt in geen van de cursussen een (broodbak-)machine nodig. Maar je kan je broodbakmachine of een keukenmachine met kneedhaak wel gebruiken om voor je te kneden. Want jij ontdekt in de broodcursussen waar je op moet letten om geweldig goed en lekker brood te bakken. In de cursus laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je zonder de broodbakmachine volgen.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online cursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog niet zo vaak brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met Basiscursus Brood Bakken te beginnen. https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met tarwe en gist. Spelt en oergranen zijn delicate granen en daarvoor heb je deeggevoel nodig. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen met desembrood bakken of met één van de speltcursussen!

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Bovendien kun je het lesmateriaal zo vaak en wanneer je maar wilt bekijken. Je hebt 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, de bakclubs en mij als vraagbaak. Daarna betaal je een jaarlijkse contributie van €19,95.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij alle combinatie cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je de opties om in termijnen te betalen. Iedere maand wordt jouw maandbijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Welke broodcursussen zijn er nog meer?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Bekijk hier het actuele cursusaanbod:
Met welke broodcursus start jij?
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?