Header broodcursus Spelt Gist - Marije Bakt Brood

Cursus Speltbrood Bakken met Gist

Ontdek hoe je met succes en plezier voortaan zelf brood bakt met spelt & andere oergranen. Ontvang direct al mijn broodbaktips! Groei van trots met jouw zelfgebakken speltbrood.


De allerlekkerste speltbroden bak je zelf!

(Verbeter direct je broodbakvaardigheden)

Video ICONS Marije Bakt Brood
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Schema ICONS Marije Bakt Brood
Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.

Voor thuisbakkers met enige ervaring die écht goed speltbrood willen bakken!

De spelt broodcursus

Spelt en andere oergranen hebben een delicatere deegbehandeling nodig dan tarwe. De Cursus Speltbrood Bakken met Gist zit boordevol praktische tips en waardevolle broodbakkennis waarmee jij direct aan de bak kunt.

Ik leer je alle fijne kneepjes van het brood bakken met spelt en oergranen. Je krijgt inzicht in oude graansoorten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Kneden, vormen, bakken en hoe je brood kunt bewaren. Zodat jij voortaan thuis met plezier de lekkerste speltbroden maakt. 

Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang al mijn broodbaktips en je maakt vol vertrouwen (je eerste) speltbrood.

(heb je nog nooit met succes brood gebakken, start dan eerst met de Basiscursus Brood Bakken)

Benieuwd hoe jij voortaan met succes speltbrood bakt?

Ontvang een gratis proefles

Soms loopt het maken van brood niet zoals je zou willen. Je hebt je precies aan het recept gehouden en tóch is het deeg plakkerig en kun je er niks mee aanvangen. Hoe kan dat eigenlijk? Wat kun je dan nog doen? En beter nog, hoe kun je dat de volgende keer voorkomen?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Schrijf je hieronder GRATIS in en je krijgt direct toegang tot proefles over Onhandelbaar Deeg in de broodbakschool.

Mail mij maandelijks broodnodige inspiratie
Busbrood met planbrood - Top of Flop - Marije Bakt Brood
Marije Bakt Brood selfie met epi en busbrood

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De broodbaklessen

Cursus Speltbrood Bakken met Gist bestaat uit 2 deelcursussen:

Spelt & andere oergranen - BASISKENNIS (45 lessen)
1. Wat jij als speltbakker gaat ontdekken
2. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
3. Wat zijn oergranen?
4. Welke oergranen zijn er?
5. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
6. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
7. Welke bakspullen heb je nodig?
8. De 6 essentiële stappen van brood maken

Speltbrood met gist - BAKKEN (12 lessen)

1. Introductie speltbrood bakken met gist
2. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
3. AAN DE BAK: Basis speltbrood recept
4. Variaties op het basis speltbrood
5. AAN DE BAK: Paleo pizza recept (mét tomatensaus)

 • BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
 • BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
 • BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
 • BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
 • BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?

Na het afronden van elke deelcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Cursus Speltbrood Bakken met Gist Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Cursus Speltbrood Bakken met Gist

 • Leer alle fijne kneepjes van het speltbrood bakken met gist
 • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

 • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

 • Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met spelt liefhebbers

 • Download lesmateriaal en succes recepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Trotse thuisbakkers over de speltcursus

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Kusje op het lekkere speltbrood

“Alles goed gegaan!, ik heb speltbrood gebakken zonder meelmix, en het is lekker! Ons zoontje Ernest op de foto, voor wie we dit allemaal doen, smulde van mijn zelfgebakken speltbrood. Hij was zo blij met het brood dat het zelfs een kusje kreeg! Dankjewel!"

Tine Busschaert

Zo zeg, die broden zijn écht lekker! 

"Heldere uitleg. Veel variatie in broodsoorten. Leuke recepten. Om vrolijk van te worden. Thuis succesvol speltbrood bakken: dat kan jij ook! Met de online cursussen is zelf brood bakken alleen maar leuk!”

Groeten van Saskia Boesveldt
Brood Depot

Header broodcursus Spelt Gist - Marije Bakt Brood

Aan de bak met spelt!

Ontdek hoe je met succes en plezier voortaan zelf brood bakt met spelt & andere oergranen. Ontvang direct al mijn broodbaktips. En wees apetrots op jouw zelfgebakken speltbrood!

👀 57 online lessen

📥 Tips om écht goed speltbrood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, een broodclub en mij als vraagbaak.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met de Basiscursus of Starterspakket te beginnen.
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met gist. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken. En voor wie geen coeliakie heeft zijn de speltcursussen onmisbaar!
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je met de hand en bak je in een oven.

Voor glutenvol brood kan je je broodbakmachine wel gebruiken om voor je te kneden. In de broodcursussen laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je dan na het kneden zonder broodbakmachine volgen.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus heb je voor glutenvrije broden geen broodbakmachine nodig.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige broodbakbenodigdheden je verder nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen speciaal voor jou.

Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want je gaat brood maken zonder toevoegingen en kies wanner je kan voor biologische meel of bloem. Daar reageert je spijsvertering beter op dan op fabrieksbrood.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en de verteerbaarheid!
Iedereen aan de bak!

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in de broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn 6 verschillende broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Desembrood Bakken
* Cursus Speltbrood Bakken met Gist
* Cursus Speltbrood Bakken met Desem
* Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken
* Cursus Glutenvrij Brood Bakken EXTRA

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?