Spread the Love header Marije Bakt Brood

Maak de bakker in je wakker!

Volg een workshop ambachtelijk brood bakken in mijn bakstudio in Andalusië

Samen bakken

Ga samen met Marije aan de bak in de bakstudio in Andalusië. Ontdek hoe leuk écht brood bakken is! Heerlijk om te doen én om te eten!

Puur natuur

Een goed brood begint bij de beste ingrediënten. Je leert waar je op moet letten én waar het verkrijgbaar is.
Marije Bakt Brood icon stap-voor-stap

Eenvoudige methode

Je ervaart stap-voor-stap hoe je met succes brood maakt. Er is tijd en ruimte om direct vragen aan Marije te stellen.

Robèrt van Beckhoven en Marije Bakt Brood

Een vliegende start

Toen ik begon met broodbakken, was ik allesbehalve relaxed. Reuze spannend vond ik het allemaal. Het rijzen gaat zo snel en ik vroeg me steeds af of ik het wel in de vingers had. Vergeet ik niks? Staat de oven wel aan? Wordt de oven wel warm genoeg?

Ik surfte me suf om aan alle informatie te komen, volgde een jaar lang allerlei workshops bij leermeesters in Nederland en liep stage bij bakkerijen om de kneepjes van het vak te leren.

In de broodbakschool deel ik niet alleen mijn stap-voor-stap methode, maar ook waardevolle achtergrondinformatie met je. Je gaat dus niet alleen een knapperig brood maken, maar je leert ook hoe je daarna volop kan variëren door te kiezen voor de juiste ingrediënten.

WORKSHOPS - ambachtelijk brood bakken in Andalusië

6

LIVE workshops broodbakken

100%

natuurlijke ingrediënten

300+

blije LIVE deelnemers

Workshop brood bakken in Andalusië

Marije verstaat haar vak

"Marije is geweldig! Een sympathieke dame vol passie die haar vak verstaat. Ik heb van haar een goed brood leren bakken. Echt absoluut een aanrader!"

Chris Backus - Vroklage

Bakkerij Marije Bakt Brood

In mijn micro bakkerij nabij Málaga

In de campo (het platteland) van Alhaurín el Grande (slechts 25 minuten van Málaga en 30 minuten van Fuengirola), gelegen te midden van olijfbomen, gaan we samen aan de bak. De workshops zijn in het Engels, Nederlands of tweetalig. In kleine groepen van maximaal 6 bakkers. We nemen 4 uur de tijd om brood te bakken. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Geniet van tijd voor jezelf op een fijne plek om te genieten en fantastische brood te maken! Alle broodproducten die we maken zijn 100% biologisch & plantaardig.

Zelf brood bakken, gebakken broden en deeg in rijsmandjes Hoe maak ik brood

Ambachtelijk brood

Brood bakken is heel eenvoudig, met de beste ingrediënten én als je weet wat je aan het doen bent. We gebruiken lokale biologische ingrediënten van de beste kwaliteit, de basis van een lekker brood.

Het enige wat we gebruiken is bloem, water, zout & gist.

Ik laat je kennismaken met de verschillende soorten gemalen graan uit deze regio. In deze workshop ga je natuurlijk zelf aan de slag. Er zijn heel veel kleine kneepjes die bijdragen aan een geweldig brood.

Rond lunchtijd hebben we een broodproeverij met verschillende soorten ambachtelijk brood. Gistbrood, desembrood en ook glutenvrij. 

 En 's middags loop je de deur uit met je eigen brood onder je arm! Is het niet geweldig?

***

Je kunt deelnemen aan een basisworkshop zonder enige broodbakervaring; iedereen kan leren bakken.

Ambachtelijk brood €99 p.p.

Rustiek bijna wit desembrood grote gaten ambachtelijk brood

Zuurdesembrood

We duiken in de wereld van het bakken van zuurdesembrood. Wat is het? En waarom is het beter verteerbaar? Wat is een desemstarter en hoe maak je die vanaf het begin. En is een desembrood altijd zuur?


Rond lunchtijd hebben we een ambachtelijke broodproeverij met verschillende soorten zuurdesembrood. Zo zie, ruik en proef je de verschillende lokale granen die in de broden verwerkt zijn.


Aan het einde van deze zuurdesem workshop neem je je deeg in een banneton mee om thuis in je eigen oven te bakken. Ook krijg je zuurdesemstarter mee naar huis. Zodat jij voortaan zelf zuurdesembrood gaat bakken :).

***

Om aan deze workshop deel te nemen, moet je basis ervaring hebben met het bakken van brood. Anders kijk je me glazig aan en verlies alle baktips uit het oog…

Desembrood €125 p.p.

Volkorenspelt met havervlokken - Marije Bakt Brood

Spelt & oude granen

Samen gaan we ouderwets lekker brood bakken zoals onze grootouders dat deden. Met spelt en andere oergranen. Wat zijn het? En waarom is het beter verteerbaar? Waar moet je op letten als je met deze oude granen brood wilt bakken?

Rond lunchtijd hebben we een ambachtelijke broodproeverij met verschillende soorten broden. Ervaar de verschillende oude granen die in de broden verwerkt zijn.

Je gaat natuurlijk zelf aan de bak met spelt en andere oergranen. Lekker met je handen in het deeg. Er is voldoende tijd om mij de hemd van het lijf te vragen. Na deze workshop neem je zelfgebakken brood mee. Wat zal dat lekker ruiken in de auto?!

***

Spelt en oergranen zijn delicater dan tarwe. Om aan deze workshop deel te nemen, moet je basis ervaring hebben met het bakken van brood. 

Spelt & oude granen €99 p.p.

null
Glutenvrij brood met zaden en pitten (keto, Kha) Glutenvrij brood met zaden en pitten, handen en groen t-shirt

Glutenvrij brood

We gaan verschillende glutenvrije broden bakken zonder toevoegingen. Met 100% biologische pseudogranen en veel liefde en geduld. Er is ruim aandacht voor verteerbaarheid. Wat kun je doen om graan beter te verteren? 

Je gaat zelf met graan, water, zout en gist glutenvrije broden maken. Je ontdekt hoe te variëren met graansoorten in deeg. Wat zijn de do's en don'ts bij glutenvrij brood bakken? 

Rond lunchtijd hebben we een glutenvrije broodproeverij met verschillende soorten lekker glutenvrij zelfgebakken brood.

Na deze glutenvrije workshop neem je je glutenvrije gebakken brood mee naar huis :)

***

Voor deze workshop hoef je geen broodbakervaring te hebben. Niet geschikt voor wie coeliakie heeft (vanwege aanwezige gluten in mijn bakkerij).

Glutenvrij brood €125 p.p.

Pizzadeeg maken - gebakken pizza - Marije Bakt Brood

Perfecte Pizza´s

Als je pizza´s wilt maken zoals in Italië dan is deze workshop nét iets voor jou. Iedereen kan leren hoe je thuis een perfecte pizza maakt. Ik laat je kennismaken met de verschillende soorten bloem en de beste ingrediënten om jouw perfecte pizza te maken.


Rond lunchtijd komt je pizza uit de hete steenoven. Que rica!


We eten met alle cursisten samen onze versgebakken pizza´s. 


Je krijgt ook mijn geheime pizzasaus-recept mee naar huis. Dat wordt smullen!

***

Je kunt deelnemen aan de pizza workshop zonder enige broodbakervaring; iedereen kan pizza´s leren bakken.

Perfecte pizza´s €99 p.p.

Desem feestbrood met amandelspijs

Feestbrood met spijs

Brood maken omdat het feest is of is het feest omdat we brood maken? We gaan samen gevuld brood maken met amandelspijs.

Heerlijk zacht brood tjokvol rozijnen, krenten, voor wie wil stukjes sukade, noten sinaasappelzest en in het midden zacht zoete amandelspijs. Als dat geen feestje is?

Rond lunchtijd hebben we een feestelijke broodproeverij met verschillende soorten brood en misschien wel een glaasje gezelligheid. .

Na deze feestworkshop neem je jouw feestbrood mee naar huis. ën het succes recept, zodat jij wanneer het feest is dit heerlijke brood gaat bakken :).

***

Voor deze workshop hoef je geen broodbakervaring te hebben. 

Feestbrood €125 p.p.

Deelnemers over de workshops

"Deze vaardigheden leer je niet uit een kookboek!"
Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een kookboek! Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren.


Katarina Lidal

"Ik bak nu met veel meer vertrouwen"

Ik probeerde al jaren brood te bakken en dat was me nog niet gelukt, omdat ik de kleine kneepjes niet kende. Het gaat nu steeds beter. Mijn grootste succes was mijn kerstbrood met zelfgemaakte amandelspijs.


Ellen Warger

"Stap-voor-stap methode voor heerlijk brood"

Ik had weinig ervaring en nu heb ik zoveel geleerd. Alles wordt heel duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd. Inmiddels kan ik mijn familie verwennen met smaakvol brood, zonder het huis te verlaten. Super bedankt!


Sue Gosling

- Veelgestelde vragen -

Waar en wanneer start de workshop?

Je ontvangt na aanmelding binnen 24-uur van mij een bevestiging met daarin een routebeschrijving, lokatielink én de aanvangsttijd. Per mail of whatsapp kunnen we dan eventuele details en wensen doornemen.
Kan ik in de buurt parkeren?

Mijn bakstudio is gelegen in het Spaanse platteland. Er is voldoende parkeergelegenheid op de openbare weg naast de bakkerij. Rij zoveel mogelijk samen met andere deelnemers. Al was het maar voor de gezelligheid.
Wat heb ik nodig voor een workshop?

Alle ingrediënten en te gebruiken materialen zijn inbegrepen. Alsmede thee, koffie, water en iets lekkers. Neem als je wilt een notitieboekje en pen mee. De recepten die in de workshops aan bod komen, krijg je mee naar huis. Oja, voor de smeerpoetsen is een schort meenemen handig. Kom niet op hoge hakken of met veel sieraden. Dat heeft een goed brood niet nodig.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan deze workshop?

Zeker! Ervaren thuisbakkers vertellen me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Ik onthul in de workshops al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?


Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, kan ik dan wel een workshop volgen?

Er zijn workshops voor ieder broodbakniveau. Als je nog niet zo vaak brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met de workshop Ambachtelijk brood te beginnen. Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met moderne tarwe en gist. Spelt en oergranen zijn delicaat en daarvoor heb je deeggevoel nodig. Heb je dat helemaal in de vingers, dan kun je met vertrouwen verder met desembrood bakken of de workshop bakken met spelt en oergranen!

Marije Bakt Brood selfie met epi en busbrood

Zelf brood bakken is heerlijk!

    Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten heel eenvoudig een goed verteerbaar en luchtig brood kunt bakken.

    Kom, we gaan samen aan de bak in mijn bakstudio in Andalusië!