Header broodcursus Glutenvrij EXTRA - Marije Bakt Brood

Cursus Glutenvrij Brood Extra

Verdiep je in glutenvrij brood bakken met een scala aan glutenvrije meelsoorten. Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers!


Ontvang deze broodcursus met heel veel extra´s om met succes aan de bak te gaan.


Glutenvrije inspiratie voor iedere thuisbakker!

(Bespaar vele €€€ en ga zelf aan de bak!)

Video ICONS Marije Bakt Brood

Bekijk zo vaak je wilt

Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood

Voor elke thuisbakker

Voor beginnende en ervaren thuisbakkers die met elk glutenvrij meel brood willen bakken!
Schema ICONS Marije Bakt Brood

Overzichtelijke cursus

Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.

De extra glutenvrije cursus

Er is zoveel heerlijks te ontdekken wanneer je glutenvrij brood gaat maken. Deze extra cursus is een verdieping qua glutenvrije broodbakkennis. Naast de standaard broden die je maakt in de basiscursus glutenvrij brood bakken, wil je jezelf wel eens verwennen met iets EXTRA´s.

Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten de lekkerste glutenvrije broodproducten maakt: pizza´s, pitabroodjes en heerlijke crackers.

De glutenvrije recepten in deze broodcursus zijn allemaal te maken zonder:

❌ gluten of glutenvrije tarwe

❌ soja

❌ maïs

❌ lactose of melkeiwit

❌ boter

❌ ei

❌ noten

❌ suiker

Alle succesrecepten zijn op basis van gist (desem opties mogelijk) en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je het meeste al in huis!

 • havermeel + havervlokken
 • boekweitmeel + boekweitkorrels
 • teffmeel
 • kikkererwtenmeel
 • lijnzaad
 • zaden & pitten

Ontvang een gratis proefles

Ben jij een glutenvrije thuisbakker? Dan is deze gratis module over het gebruik van bindmiddelen in glutenvrij deeg net iets voor jou. Waarom bindmiddelen essentieel zijn en welke keuzes jij hebt als glutenvrije thuisbakker. Geen taaie ko(r)st, maar eenvoudige les voor iedereen die vanaf vandaag met succes glutenvrij brood wil bakken.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Schrijf je hieronder GRATIS in en je krijgt direct toegang tot proefles over Bindmiddelen in deeg in de broodbakschool.

Mail mij maandelijks broodnodige inspiratie
Marije met glutenvrije klapper

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De glutenvrije extra lessen

De Cursus Glutenvrij Brood Extra bevat 38 online broodbaklessen in de volgende modules:
1. Glutenvrije granen in brooddeeg
2. Je eigen meelmix maken
3. Soorten bind- en verdikkingsmiddelen
4. Geen suiker, wel zout
5. Over water als broodverbeteraar
6. Laat je deeg optimaal rijzen 
7. Bakken in je oven
8. Brood bewaren
9. Glutenvrij experimenteren
8. AAN DE BAK: Pizza (inclusief tomatensaus recept)
9. AAN DE BAK: Pitabroodjes   
10. AAN DE BAK: Krokante crackers - 3 keer anders

 • BONUS: glutenvrije Goudse moppen van Gerard

Na het afronden van deze broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Cursus Glutenvrij Brood Extra Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Cursus Glutenvrij Brood Extra

 • Experimenteer met nieuwe baktechnieken en andere glutenvrije meelsoorten
 • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

 • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

 • Sluit je gratis aan bij een glutenvrije broodbakclub

 • Download lesmateriaal en succesrecepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Trotse thuisbakkers over de glutenvrije broodbakcursussen

Na 3 jaar écht lekker brood

"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"

Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood
Lenneke Corsten
Een absolute aanrader

"Niet alleen is het succes van het heerlijke GV brood een goede reden. Ook omdat Marije je meeneemt in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van glutenvrij brood een feestje (en daarna het eten nog meer!)."

Aline testbakker glutenvrij
Aline Haverkamp

Cursus voor iedereen!

"Ik bak brood voor mijn kleindochters. Met deze cursus is het bakken van een glutenvrij brood een eitje. Met de duidelijke recepten, instructievideo’s en beschrijving kan het niet misgaan.

Een goed glutenvrij brood maken is met deze broodbakcursus voor iedere thuisbakker mogelijk."

Jan Jansen testbakker glutenvrij - Marije Bakt Brood
Jan Jansen (met kleindochters)
Danique met glimlach en sproeten en met glutenvrije boterham - Marije Bakt Brood

Met z'n allen smullen

"Onze dochter Danique heeft coeliakie en wil niks liever dan gewoon mee eten met de rest van het gezin. Ik heb veel geleerd en zin gekregen om mijn broodbak kunsten te gaan verbeteren. Zodat we met z'n allen kunnen smullen van heerlijk glutenvrij brood. Echt een super cursus! "

Blije Danique, dochter van Nieke van As

Header broodcursus Glutenvrij EXTRA - Marije Bakt Brood

Aan de glutenvrije extra bak!

Verdiep je in glutenvrij brood bakken met een scala aan glutenvrije meelsoorten. Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers!

Ontvang deze broodcursus met heel veel extra´s om met succes aan de bak te gaan.

👀 38 online broodbaklessen

📥 download extra glutenvrije succesrecepten

🍞 experimenteer met 32 glutenvrije meelsoorten

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, een broodclub en mij als vraagbaak.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met de Basiscursus of Starterspakket te beginnen.
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met gist. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken. En voor wie geen coeliakie heeft zijn de speltcursussen onmisbaar!
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je met de hand en bak je in een oven.

Voor glutenvol brood kan je je broodbakmachine wel gebruiken om voor je te kneden. In de broodcursussen laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je dan na het kneden zonder broodbakmachine volgen.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus heb je voor glutenvrije broden geen broodbakmachine nodig.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige broodbakbenodigdheden je verder nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen speciaal voor jou.

Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want je gaat brood maken zonder toevoegingen en kies wanner je kan voor biologische meel of bloem. Daar reageert je spijsvertering beter op dan op fabrieksbrood.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en de verteerbaarheid!
Iedereen aan de bak!

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in de broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn 6 verschillende broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Desembrood Bakken
* Cursus Speltbrood Bakken met Gist
* Cursus Speltbrood Bakken met Desem
* Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken
* Cursus Glutenvrij Brood Bakken EXTRA

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?