Marije met een volkorenbrood

Basiscursus Brood Bakken 

Beheers alle basis broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood.
Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer overzicht, meer ontspanning & plezier en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.


Maak de bakker in jou wakker!

(Ook waardevol als je eerder brood hebt gebakken)

Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood
Voor beginnende en ervaren thuisbakkers die écht goed brood willen bakken!
Video ICONS Marije Bakt Brood
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Schema ICONS Marije Bakt Brood

Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.

De basis broodcursus

Of je nu net begint met het bakken van brood of meer inzicht wilt in écht goed brood bakken, deze Basiscursus Brood Bakken bied je praktische tips en waardevolle broodbakkennis.

Ik neem je mee bij het inkopen doen, de voorbereiding, het basis broodbakproces en nog veel meer. Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang al mijn fijne kneepjes en je maakt vol vertrouwen (je eerste) brood.

Benieuwd hoe jij voortaan het allerlekkerste brood bakt?

Ontvang een gratis proefles

Soms loopt het maken van brood niet zoals je zou willen. Je hebt je precies aan het recept gehouden en tóch is het deeg plakkerig en kun je er niks mee aanvangen. Hoe kan dat eigenlijk? Wat kun je dan nog doen? En beter nog, hoe kun je dat de volgende keer voorkomen?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Schrijf je hieronder GRATIS in en je krijgt direct toegang tot proefles over Onhandelbaar Deeg in de broodbakschool.

Mail mij maandelijks broodnodige inspiratie
Busbrood met planbrood - Top of Flop - Marije Bakt Brood
Marije Bakt Brood in de keuken met 2 broden onder de arm

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De basis broodbaklessen

De Basiscursus Brood Bakken bevat 96 online broodbaklessen in de volgende modules:
1. Waarom je eigen brood bakken?
2. Wat is ambachtelijk brood?
3. Wat is gluten?
4. Graansoorten om brood mee te bakken
5. Ingrediënten: meel & bloem, water, zout en rijsmiddelen
6. Bakbenodigdheden: Wat heb je nodig? 
7. Broodbakproces: Hoe maak je brood?
8. Uit de oven: Hoe bewaar je brood?
9. AAN DE BAK: Basis wit brood maken in 10 stappen
10. AAN DE BAK: Basis volkorenbrood maken in 10 stappen
11. Herhaal, maak notities & experimenteer

  • BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
  • BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
  • BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
  • BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
  • BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?

Na het afronden van deze broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Basiscursus Brood Bakken Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Basiscursus Brood Bakken

  • Leer alle fijne kneepjes van het brood bakken
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij een broodbakclub

  • Download lesmateriaal en succes recepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Wat trotse thuisbakkers zeggen

Super duidelijke uitleg

"Normaal bak ik brood met de broodbakmachine, maar dit brood is vele malen lekkerder. Mijn allereerste brood is gewoon een succes geworden dankzij de super duidelijke uitleg van Marije!"

Wendy Testbakker - Marije Bakt Brood
Wendy van Veen

Kwalitatief lesmateriaal

"De hands-on video's geven opvallend duidelijk alle handelingen weer. Samen met de praktische tips was het daardoor heel eenvoudig om een robuust en smakelijk brood te bakken."

Annelies Testbakker - Marije Bakt Brood
Annelies Leeuwe
Samen bakken

"Het enthousiasme van Marije werkt aanstekelijk. Ook al was ik alleen, ik had het gevoel, dat ik samen met Marije een brood stond te bakken. Ik zou zo weer aan de slag willen. Dank je Marije!"

Testbakker Astrid - Marije Bakt Brood
Astrid Thomas
Jos met pleister en zijn tweede zelf gebakken brood

Zin om het volgende brood te bakken!

"Ik had nog nooit een brood gebakken en sta hier thuis ook niet bekend als de handy man. Ik was op zoek naar een online cursus om in mijn eigen tempo en in mijn eigen keuken thuis te leren bakken.
Vooral de ondersteundende filmpjes zijn iedere keer weer fijn om ´samen´ met Marije brood te bakken.
Je krijgt weer zin in het volgende brood!"

 Trotse Thuisbakker Jos Pieters

Marije met een volkorenbrood

Aan de bak!

Beheers alle basis broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood.
Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer overzicht, meer ontspanning en gloei van geluk met jouw zelfgebakken brood.

👀 96 online lessen

📥 Tips om écht goed brood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want voor het maken van écht goed brood heb je maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden nodig.

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt in geen van de cursussen een (broodbak-)machine nodig. Maar je kan je broodbakmachine of een keukenmachine met kneedhaak wel gebruiken om voor je te kneden. Want jij ontdekt in de broodcursussen waar je op moet letten om geweldig goed en lekker brood te bakken. In de cursus laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je zonder de broodbakmachine volgen.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online cursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog niet zo vaak brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met Basiscursus Brood Bakken te beginnen. https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met tarwe en gist. Spelt en oergranen zijn delicate granen en daarvoor heb je deeggevoel nodig. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen met desembrood bakken of met één van de speltcursussen!

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Bovendien kun je het lesmateriaal zo vaak en wanneer je maar wilt bekijken. Je hebt 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, de bakclubs en mij als vraagbaak. Daarna betaal je een jaarlijkse contributie van €19,95.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij alle combinatie cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je de opties om in termijnen te betalen. Iedere maand wordt jouw maandbijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Welke broodcursussen zijn er nog meer?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Bekijk hier het actuele cursusaanbod:
Met welke broodcursus start jij?
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?