Marije met desemstarter header

Cursus Desembrood Bakken

Maak met succes een bubbelende desemstarter en ontdek de geheimen van brood met slechts 3 ingrediënten. Heel ontspannen, met meer geduld, meer overzicht, meer zelfvertrouwen en gloeiend van trots op jouw zelfgebakken desembrood.


De lekkerste desembroden bak je zelf!

(Voor iedere thuisbakker die écht goed desembrood wil maken)

Voor iedere thuisbakker die écht goed & ambachtelijk desembrood wil maken!
Working ICONS Marije Bakt Brood
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Schema ICONS Marije Bakt Brood

Waardevolle broodbaktips voor elke desembakker om direct mee aan de bak te gaan. 

De desem broodcursus

Deze desemcursus is onmisbaar voor thuisbakkers die écht goed ambachtelijk desembrood willen bakken. Én super waardevol voor iedereen die verdieping zoekt. Geniet van al mijn praktische tips en waardevolle desem kennis.

Ik leer je alle fijne kneepjes van het bakken van goed verteerbaar desembrood. Je krijgt inzicht in de beste ingrediënten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Broodbaktechnieken om niet te kneden, deeg te vormen, brood te bakken. En tips hoe je brood lang vers kunt houden. Zodat jij voortaan thuis met succes de lekkerste desembroden maakt. 

Benieuwd naar hoe jij ambachtelijk desembrood maakt?

Ontvang een gratis proefles

Soms loopt het maken van brood niet zoals je zou willen. Je hebt je precies aan het recept gehouden en tóch is het deeg plakkerig en kun je er niks mee aanvangen. Hoe kan dat eigenlijk? Wat kun je dan nog doen? En beter nog, hoe kun je dat de volgende keer voorkomen?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Schrijf je hieronder GRATIS in en je krijgt direct toegang tot proefles over Onhandelbaar Deeg in de broodbakschool.

Mail mij maandelijks broodnodige inspiratie
Busbrood met planbrood - Top of Flop - Marije Bakt Brood
Marije met ambachtelijk brood in haar hand

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De desem broodbaklessen

De Cursus Desembrood Bakken bestaat uit 2 deelcursussen:

Desemstarter Maken (37 lessen)

1. Wat is desem, zuurdesem of desemstarter?
2. Welke soorten desems zijn er?
3. Wat gebeurt er in je desempotje?
4. Warme plekjes in je huis
5. AAN DE BAK: DESEM DAGSCHEMA
6. Video´s van dag tot dag
7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?
8. 12 meest gestelde vragen over een desemstarter

  • BONUS: Gedroogde desem: onmisbaar voor elke desembakker


Succesvol Desembrood Bakken (30 lessen)
1. Desembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?
2. Het blonde desembrood bakproces
3. 7 Tips voor Top Desembrood
4. Wat heb je nodig?
5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken

  • BONUS: De koelkastmethode
  • BONUS: Tijdschema desembrood
  • BONUS: Desem succesrecepten

Na elke afgeronde (deel-)cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Cursus Desembrood Bakken Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Cursus Desembrood Bakken

  • Leer alle fijne kneepjes van het desembrood bakken
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij de desem broodbakclub

  • Download lesmateriaal en succes recepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Trotse thuisbakkers over de broodcursussen

Ik ben blij dat ik heb doorgezet!

Ik heb met veel plezier je online cursus gevolgd. Jouw passie over broodbakken heb je met enthousiasme bij mij overgebracht. Om vooral geduld en doorzettings-vermogen te hebben met het maken van een goed desembrood. Nogmaals bedankt!

Marijke de Jong

Geruststellende woorden van Marije

"Ik had zelf tevergeefs eens geprobeerd om een desem op te starten. Met behulp van deze cursus is het nu wel gelukt. De geruststellende woorden van Marije hebben voorkomen dat ik mijn desem weg heb gegooid en ik nu een goed werkende desem heb!"

Daphne van den Hoek - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood

Daphne van den Hoek 

Mijn eerste desembrood dankzij alle tips

“Het ging helemaal goed nadat ik de temperatuur in mijn hooikist lager heb gemaakt. Ik heb mijn eerste zuurdesembrood gebakken in een gietijzeren pan. Hier een selfie met mijn desembrood. Bedankt voor de super goede cursus desem maken!”

Nynke van der Werff - trotse thuisbakker Marije Bakt Brood

Groet van Nynke van der Werff

Nicole de Grote - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood met batard met korenaar

Brood met een oor :)

"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de desemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke desembroden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen". 

Nicole de Grote

Marije met desemstarter header

Start vandaag met desembrood maken!

Maak met succes een bubbelende desemstarter en ontdek de geheimen van brood met slechts 3 ingrediënten. Heel ontspannen, met meer geduld, meer overzicht, meer zelfvertrouwen en trots als een pauw op jouw zelfgebakken desembrood.


👀 67 online broodbaklessen

📥 Tips om écht goed desembrood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, een broodclub en mij als vraagbaak.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met de Basiscursus of Starterspakket te beginnen.
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met gist. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken. En voor wie geen coeliakie heeft zijn de speltcursussen onmisbaar!
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je met de hand en bak je in een oven.

Voor glutenvol brood kan je je broodbakmachine wel gebruiken om voor je te kneden. In de broodcursussen laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je dan na het kneden zonder broodbakmachine volgen.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus heb je voor glutenvrije broden geen broodbakmachine nodig.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige broodbakbenodigdheden je verder nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen speciaal voor jou.

Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want je gaat brood maken zonder toevoegingen en kies wanner je kan voor biologische meel of bloem. Daar reageert je spijsvertering beter op dan op fabrieksbrood.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en de verteerbaarheid!
Iedereen aan de bak!

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in de broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn 6 verschillende broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Desembrood Bakken
* Cursus Speltbrood Bakken met Gist
* Cursus Speltbrood Bakken met Desem
* Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken
* Cursus Glutenvrij Brood Bakken EXTRA

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?