Broodbakmachie deeg kneden King Arthur Baking
Marije Bakt Brood
2 min

Gooi je broodbakmachine niet weg

2 min

Ik moest weer glimlachen om Teun van de Keuken toen ik hem hoorde in de podcast Etenstijd! Zijn podcast samen met kookboekenschrijfster en presentatrice Yvette van Boven. Een gouden duo.

Nou ken ik Teun persoonlijk. Toen ik werkte bij de Keuringsdienst van Waarde en later bij zijn productiebedrijf Appelbaum. Soms vind ik ´m bloedirritant met zijn nasale tegendraadse opmerkingen. Maar eigenlijk hou ik enorm van mensen die tegen de stroom in zwemmen. En dus als Teun in de media is, luister en kijk ik met extra aandacht.

In aflevering 99 van de podcast Etenstijd! is hij met Yvette in gesprek over brood bakken. Daar moest ik uiteraard naar luisteren!

Teun vindt desembrood teveel gedoe. Yvette heeft het over tussentijds kneden van desembrood tijdens de rijs. Hardnekkige misverstanden die echt uit de wereld geholpen moeten worden. Op z´n Teuns gooit hij er de ene naar de andere oneliner in.

Ook deze keer weet Teun me te verrassen!
Hij vertelt over het verschil tussen meel en bloem.
Daarin overtreft hij Yvette´s warenkennis met vlag en wimpel.

Marije Bakt Brood - Graan, meel & Bloem

Maar ze slaan de plank mis over de broodbakmachine.
Tuurlijk die voorverpakte meelmixen, daar moet je ver van blijven!
Maar je broodbakmachine weggooien hoeft echt niet!

Thuisbakkers die een broodbakmachine hebben en moeite hebben met kneden, kunnen de bbm gebruiken om het deeg te mengen of te kneden.
Dat is juist heel handig!
En daarna lekker verder met de hand.
Zo maak je zelf het allerlekkerste brood!

In de broodbakschool deel ik al mijn tips en tricks met je.
Neem vrijblijvend en gratis een kijkje. Meld je snel aan voor een proefles:

Mét gluten: https://marijebaktbrood.nl/gratis-voorproefje-onhandelbaar-deeg/

Zonder gluten: https://marijebaktbrood.nl/gratis-voorproefje-glutenvrij-bindmiddelen/

Tot zo, in de broodbakschool!

Warme groet, Marije!

PS: Benieuwd naar de podcast Etenstijd! 99 over brood?

Etenstijd Teun van de Keuken en Yvette van Boven

Luister Etenstijd! 99 op Apple Podcasts 

In deze aflevering (het echte broodstuk begint pas op 24 minuten) spreken ze over pizzadeeg, sodabread, no knead bread, gooi je broodbakmachine weg, gaarheid testen met kloppen en het gebruik van eieren in deeg.

PS2: Yvette steekt de loftrompet over haar zo geliefde sodabread.
Dat je sodabread in 40 minuten op tafel zet.
Lekker snel en makkelijk.
Je hebt er geen broodbakmachine voor nodig.

Opvallend is dat ze zelf toegeeft dat dit brood na 1 dag oud is.
En dat je 2 eieren nodig hebt om dat enigszins te compenseren.
Rara, hoe zou dat nou komen???

Je leest het in mijn laatste blogpost:
https://marijebaktbrood.nl/waarom-desembrood-gezonder-is-dan-sodabrood/

Wat vind jij van deze podcast?

post het hieronder!

Reacties