Brood-met-2-ingredienten-binnen-25-minuten-chickslovefood
Marije Bakt Brood
1 min

Brood met 2 ingrediënten binnen 25 minuten

1 min

Deze kop stond in een blogpost van Chicks Love Food.
Misschien denk je nu! Geweldig! Dat is makkelijk!
Ik denk wanneer ik dit lees en de foto zie: “Oh Nee!”
Dit is precies waarom er nog veel werk aan de winkel is.

Dit schrijven ze:
Jajaja, een brood bakken kost veel tijd en geduld. 
Denk je. Klopt, sommige broden wel. 
Maar er zijn van die varianten, die je in elkaar flanst met maar 2 ingrediënten die je misschien zelfs al in je keukenkastje en koelkast hebt staan. 
Met kwark (yoghurt kan ook!) en zelfrijzend bakmeel maak je namelijk dit lekkere brood met 2 ingrediënten. 
En ‘t is klaar in een half uurtje. 
Dus dit: brood met 2 ingrediënten binnen 25 minuten was geen droom, maar gewoon de keiharde waarheid! 🙂

En dan ziet het er zo uit

Brood-met-2-ingredienten-binnen-25-minuten-chickslovefood

    fotocredit ChicksLoveFood

Lieve thuisbakker, dit heeft echt helemaal niets met brood te maken

Het is gebakken graan.
Voor wie nu denkt, prima… Nou nee dus.

Graan kunnen wij mensen niet verteren.
Dat wil zeggen, dat wij de waardevolle voedingsstoffen er niet optimaal uit kunnen opnemen.
Dan is voedsel vulling en geen voeding.

Ik hoor zo vaak dat er mensen zijn die last hebben van het eten van ´brood´.
“Oh leuk dat je les geeft in brood bakken.
Maar ik eet geen brood meer, heb er zo'n last van!”

Het is vaak niet verwonderlijk als ze me vertellen dat ze enkel fabrieksbrood eten.
En eigenlijk geen idee hebben wat ze in hun mond steken.

Brood flans je niet in elkaar! 

Je kiest de beste ingrediënten die je kan vinden.
Biologische meel of bloem, water, zout en een beetje gist of desem.
En je maakt er met aandacht en liefde brood van.
Door het deeg de tijd te geven om rijzen (fermentatie).

Door fermentatie komen waardevolle voedingsstoffen vrij.
Die door je darmen worden opgenomen.
Waar je energie van krijgt.

Wat als je zoals de dames uit het blog maar 25 minuten de tijd hebt?

  1. Laat je oven dan uit.
  2. Spring op je fiets.
  3. Ga naar de beste ambachtelijke bakker in je woonplaats.
  4. En koop met een glimlach een écht brood!

Wil jij ontdekken hoe je voortaan écht brood maakt:

https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/

of glutenvrij

https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-glutenvrij-brood-bakken/

Warme groet,

Marije.

Reacties