Jemig de Pemig Mozes Kriebel

Het zal je niet ontgaan zijn. Wim de Bie is onlangs overleden.
Een van mijn kleinkunst idolen.

De zondagavonden keken wij thuis steevast naar van Kooten & Bie.
Ik ben van 1970.
En was toen eigenlijk veel te jong om te begrijpen wat er eigenlijk bedoeld werd.
Maar het was fijn om met z'n allen rond de buis te zitten.

Afgelopen week bekeek ik Van Kooten en de Bie sloegen weer toe.
De 3-delige documentaireserie op NPO-start.
Wat waren ze eigenlijk goed zeg!
En veel onderwerpen zijn nog steeds actueel!

Één van de typetjes was Koos Koets.
Deze oudere jongere verscheen in 1984 voor het eerst op televisie.
Kees van Kooten speelt een sympathieke overjarige hippie.
Met een hoekige, gekleurde zonnebril. En rookt graag een stickie.
Zie je ´m voor je?

Koos Koets wordt in de huidige media nog steeds aangehaald.
Wat denk je van:
🌿 ‘een pruik à la Koos Koets’,
🌿 een ‘Koos Koets-outfit’ (hippiekleding)
🌿 ‘Koos Koets-achtige types’ en over
🌿 ‘muziek met een hoog Koos Koets-gehalte’.
De Britse muzikant Simon Gilbert is ooit ‘het Engelse neefje van Koos Koets’ genoemd.
bron: https://www.dbnl.org/

Ik moest vandaag ineens aan Koos Koets denken.
In een retail blog las ik over Ecologisch Cannabisbrood
Het gaat over een nieuw brood dat Le Pain Quotidien vorige week lanceerde.

“Jemig de Pemig Mozes Kriebel",

zou Koos vast gezegd hebben bij het horen van dit nieuws.
"Toch jammer gevonden hebben dat je er niet high van wordt!"

Het cannabisbrood van Le Pain Quotidien (ik weet nog steeds niet hoe je dit uitspreekt) is heel gemakkelijk zelf te maken:
🌿 Maak een desemdeeg met volkorenmeel en
🌿 voeg er aan het einde van de kneedtijd 30 gram gepelde hennepzaden doorheen.
Verder behandelen als elk andere desemdeeg. Appeltje eitje.

Ontdekken hoe je zelf heerlijk desembrood bakt?

Volg dan met succes een Cursus Desembrood Bakken in de broodbakschool!

https://marijebaktbrood.nl/cursus-desembrood-bakken/

Pemige groet,

Marije.

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!