Honderden geboortes in #DESEMber
21 december 2020 
in Desem
3 min. leestijd

Honderden geboortes in #DESEMber

#DESEMber is een groot succes. Er hebben honderden thuisbakkers gehoor gegeven aan mijn oproep om een desemstarter te maken in #DESEMber. Wat een geweldige opkomst! Maar liefst 412 enthousiaste thuisbakkers kunnen inmiddels aan de bak om een luchtig desembrood met knapperige korst te gaan bakken.

Julio, Koen, Saskia en Mien hebben één ding gemeen: deze desemstarters werden allemaal geboren door de #DESEMber-actie. Volgens de bakkerstraditie geef je een naam aan je starter en daar deden de thuisbakkers enthousiast aan mee. Ik ontving dagelijks nieuwe starters-foto’s en inmiddels ook al selfies met trotse thuisbakkers met een zelfgebakken desembrood in de hand. Zelfs uit Zweden en Italië!

desember-galerij-2020

Zelf desembrood bakken #DESEMber

In de online broodbakschool kun je vanaf nu drie desem gerelateerde broodbakcursussen volgen: de Cursus Zelf Desem Maken, de Cursus Desembrood Bakken en de Combideal-cursus die beide cursussen combineert. In praktische instructievideo’s neem ik je mee in het maken van een eigen desemstarter en het desem broodbakproces.
Het is niet alleen heerlijk om met je handen in het deeg te zitten, desembrood is vanwege de verteerbaarheid ook nog eens extra gezond. Ook hoeft desembrood helemaal niet zuur te zijn. Het is jouw deeg, dus jij bepaalt. Ik hoop dat door mijn cursussen iedereen net zo’n desemliefhebber word als ik.

Desember desembrood trotse thuisbakkers

Ik gloei helemaal van trots wanneer ik een mail lees van cursist Marjan. Zij schrijft: “Ik heb gisteren broodmeel gehaald. Kom ik bij de kassa, hoor ik iemand zeggen: volg jij ook de cursus desemstarter maken bij Marije Bakt Brood?”. Of van Anke: “Je werd net nog genoemd in het Sinterklaasgedicht dat ik kreeg 😂.”

Inmiddels stromen de eerste reviews binnen. Nicole mailde me dat ze dacht dat desembrood te hoog gegrepen was voor haar, maar dat ze nu door de stap-voor-stap aanwijzingen toch haar eerste eigen desembrood heeft gebakken. Geweldig! Daar doe ik het voor!

Over de schrijver
Mijn naam is Marije en ik bak graag brood.
Reactie plaatsen

Voorkom de 10 meest gemaakte broodbak fouten! 

Download het GRATIS e-book met 10 praktische en eenvoudige TIPS om met succes mega lekker brood te bakken! Wat zal het heerlijk ruiken in je huis!
arrow_drop_up arrow_drop_down