Honderden geboortes in #DESEMber Marije Bakt Brood
Marije Bakt Brood
1 min

Honderden geboortes in #DESEMber

1 min

#DESEMber 2021 is een groot succes. Er hebben honderden thuisbakkers gehoor gegeven aan mijn oproep om een desemstarter te maken in #DESEMber. Wat een geweldige opkomst! Maar liefst 362 enthousiaste thuisbakkers kunnen inmiddels aan de bak om een luchtig desembrood met knapperige korst te gaan bakken. Sinds de oprichting van de broodbakschool hebben 774 thuisbakkers meegedaan met de #DESEMber actie!

Ot, Steff, Bruno en Sien hebben één ding gemeen: deze desemstarters werden allemaal geboren door de #DESEMber-actie. Volgens de bakkerstraditie geef je een naam aan je starter en daar deden de thuisbakkers enthousiast aan mee. Ik ontving dagelijks nieuwe starters-foto’s en inmiddels ook al selfies met trotse thuisbakkers met een zelfgebakken desembrood in de hand. Zelfs uit Zweden en Italië!

desember-galerij-2020

Zelf desembrood bakken #DESEMber

In de online broodbakschool kun je twee desem gerelateerde broodbakcursussen volgen: de Cursus Zelf Desem Maken ende Cursus Desembrood Bakken. Of je doet ze allebei! In praktische instructievideo’s neem ik je mee in het maken van een eigen desemstarter en het desem broodbakproces. Het is natuurlijk heerlijk om met je handen het desemdeeg te vouwen en te strekken. Desembrood is vanwege de lange fermentatie ook nog eens extra goed verteerbaar. Ook hoeft desembrood helemaal niet zuur te zijn. Het is jouw deeg, dus jij bepaalt.

Deze thuisbakkers zijn al helemaal blij met hun (eerste) desembrood!

Desember desembrood trotse thuisbakkers

Inmiddels stromen de eerste reviews binnen. Nicole mailde me dat ze dacht dat desembrood te hoog gegrepen was voor haar, maar dat ze nu door de stap-voor-stap aanwijzingen toch haar eerste eigen desembrood heeft gebakken.

Ik gloei helemaal van trots wanneer ik een mail lees van cursist Marjan. Zij schrijft: “Ik heb gisteren broodmeel gehaald. Kom ik bij de kassa, hoor ik iemand zeggen: volg jij ook de cursus desemstarter maken bij Marije Bakt Brood?”. Of van Anke: “Je werd net nog genoemd in het Sinterklaasgedicht dat ik kreeg 😂.” Geweldig! Daar doe ik het voor!

Ik hoop dat jij door mijn cursus in de broodbakschool net zo’n desemliefhebber word als ik. Doe mee, dan gaan we samen aan de bak!

Revisie: december 2021

Reacties