Kees zoekt een vrouw - en Fred & Barney ook
1 min. leestijd

Kees zoekt een vrouw - en Fred & Barney ook

Ik las van de week een leuke blogpost van een online marketing grootheid Aartjan van Erkel.

Hij schrijft over Kees.
De bruine kikker die huist in de afwateringsgoot bij zijn kantoor-souterrain.
Kees zit elke ochtend bronstig te grommen terwijl hij zijn blogs typt.

Aartjan had opgezocht dat alleen bruine mannetjes kikkers kwaken in het voorjaar. Zijn Kees is dus op zoek naar een vrouw.
Niet om samen Netflix mee te kijken natuurlijk.
Maar om samen een lillende bak dril te maken.

Ik voel direct verwantschap met Aartjan.
Want ook hier is het een gekwaak van jewelste. 

Mijn bakstudio grenst aan het terras van ons oude zwembad.
Het riante onderkomen is het domein van voornamelijk goudvissen.
We kochten er 9 en nu zijn het er honderden(!).  

Sinds kort zijn er vier kikkers waarvan er twee enorm kabaal maken.
Ik noem ze Fred & Barney. Ze maken luidkeels Wilma en Betty het hof.
Net als in de steentijd zal binnenkort onze vijver bewoond worden door honderden dikkopjes.
Ik hou mijn hart vast.

Als ik brood aan het bakken ben, denk ik vaak aan mijn voorouders. 

Niet concreet aan mijn opa´s en oma´s.
Ik kom helemaal niet uit een bakkersfamilie.
Maar aan veel verder terug. 

Aan de pioniers in nederzettingen die voor het eerst brood bakten.
De mensen die in de nieuwe steentijd (5.300 tot 3.200 v.C) van pap brood bakten.
Gemaakt van gerst en grof gemalen granen.
Hoe zij de brij bakten in de hete as onder in een aardewerken pot.
Of de brij boven op het deksel van de pot legden om te bakken.

Ik voel me wanneer ik brood bak verwant met hen.

Alsof de tijd dan even stilstaat.

Je ervaart het ook in mijn manier van lesgeven. Zonder poespas.
Je hebt namelijk geen stoomoven, broodbakmachine of kerntemperatuurmeter nodig om geweldig lekker brood te maken. 

Ontdek hoe je met je eigen handen en de beste ingrediënten met succes voortaan je eigen brood bakt.

Zin om met spelt en andere oergranen brood te gaan bakken?
https://marijebaktbrood.nl/cursus-speltbrood-bakken-met-gist/

Brood waar ze in de tijd van Fred & Wilma alleen maar van konden dromen!

Warme groet,


Marije.

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!