Kan ik broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?
Marije Bakt Brood
0 min

Kan ik broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?

0 min

“Kan ik ook broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?” vroeg Ellie mij via #MeelMarije. Het korte antwoord is: natuurlijk. Mijn eerlijke antwoord is: als je echt lekker brood wil bakken met pure ingrediënten, zou ik het niet doen.

Bij de molen of supermarkt kun je meel, bloem en broodmix kopen voor het bakken van brood. Gek woord eigenlijk hè: broodmix. Het is namelijk helemaal geen mix van broden, maar meel of bloem dat gemengd is met andere ingrediënten.

Pan Rústico’ staat met grote letters op de verpakking van de broodmix in een van de Spaanse grootgrutter waar ik boodschappen doe. Mijn oog valt daar natuurlijk direct op en ik wil er alles van weten, dus hop – in de kar. Voor € 1,60 koop je deze broodmix met allerlei granen (tarwe en rogge), desempoeder en gist. 

Ik zal meteen verklappen dat dit zogenaamde rustieke brood verre van rustiek is. Het ziet er fantastisch uit, maar het smaakt naar karton. En je betaalt ook nog eens relatief veel geld voor deze mix aan ingrediënten, waarvan je de helft niet eens in je brood wílt hebben.

Voor een écht smakelijk rustiek brood kun je toch echt beter zelf aan de bak 🙂 Met maar 4 natuurlijke ingrediënten. Heb je een van de basiscursussen al uitgeprobeerd? https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/ 

Reacties