Kan ik broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?
1 min. leestijd

Kan ik broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?

“Kan ik ook broodmix gebruiken als ik brood wil bakken?” vroeg Ellie mij via #MeelMarije. Het korte antwoord is: natuurlijk. Mijn eerlijke antwoord is: als je echt lekker brood wil bakken met pure ingrediënten, zou ik het niet doen.

Bij de molen of supermarkt kun je meel, bloem en broodmix kopen voor het bakken van brood. Gek woord eigenlijk hè: broodmix. Het is namelijk helemaal geen mix van broden, maar meel of bloem dat gemengd is met andere ingrediënten.

Pan Rústico’ staat met grote letters op de verpakking van de broodmix in een van de Spaanse grootgrutter waar ik boodschappen doe. Mijn oog valt daar natuurlijk direct op en ik wil er alles van weten, dus hop – in de kar. Voor € 1,60 koop je deze broodmix met allerlei granen (tarwe en rogge), desempoeder en gist. 

Ik zal meteen verklappen dat dit zogenaamde rustieke brood verre van rustiek is. Het ziet er fantastisch uit, maar het smaakt naar karton. En je betaalt ook nog eens relatief veel geld voor deze mix aan ingrediënten, waarvan je de helft niet eens in je brood wílt hebben.

Voor een écht smakelijk rustiek brood kun je toch echt beter zelf aan de bak 🙂 Met maar 4 natuurlijke ingrediënten. Heb je een van de basiscursussen al uitgeprobeerd? https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/ 

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Voorkom de 10 meest gemaakte broodbak fouten! 

Download het GRATIS e-book met 10 praktische en eenvoudige TIPS om met succes mega lekker brood te bakken! Wat zal het heerlijk ruiken in je huis!
Ontvang gratis e-book >
10 tips om eenvoudig zelf mega lekker brood  te bakken - ebook - Marije Bakt Brood
Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!