Hoe krijg je een knapperige korst?
1 min. leestijd

Hoe krijg je een knapperige korst?

#MeelMarije: Cursist Sabine mailde me met het volgende: “De korst van mijn witbrood is heerlijk knapperig wanneer het net uit de oven komt. Maar wanneer het brood is afgekoeld is het best zacht geworden. Wat kan ik daar aan doen?”

 Tijdens het bakken wordt de korst krokant, doordat er water verdampt. Tijdens het afkoelen trekt de droge knapperige korst juist weer water uit de lucht aan. Daar doe je niks aan, het is een natuurlijk proces. 

Voor wie krakende sneetjes brood wil snijden heb ik de volgende tip: Leg je brood 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C en en de korst is weer net zo knapperig als toen ie nèt uit de oven kwam!

Voor een écht knapperig brood uit eigen oven kun je zelf aan de bak 🙂 Met maar 4 natuurlijke ingrediënten. In de online cursussen leer je ambachtelijk brood bakken zonder chemische broodverbeteraars. Door veel water op je deeg te zetten, krijg je een luchtig en lang houdbaar brood. Heb je een van de broodbakcursussen al uitgeprobeerd? https://marijebaktbrood.nl/cursussen/ 

Marije Bakt Brood - Brood in bakkerij- knapperige korst

Meer inspiratie opdoen?

Wandel door de broodbakbiblioteek

Meer dan 100 recepten en baktips staan voor je klaar!