Hoe krijg je een knapperige korst?
1 min. leestijd

Hoe krijg je een knapperige korst?

#MeelMarije: Cursist Sabine mailde me met het volgende: “De korst van mijn witbrood is heerlijk knapperig wanneer het net uit de oven komt. Maar wanneer het brood is afgekoeld is het best zacht geworden. Wat kan ik daar aan doen?”

 Tijdens het bakken wordt de korst krokant, doordat er water verdampt. Tijdens het afkoelen trekt de droge knapperige korst juist weer water uit de lucht aan. Daar doe je niks aan, het is een natuurlijk proces. 

Voor wie krakende sneetjes brood wil snijden heb ik de volgende tip: Leg je brood 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C en en de korst is weer net zo knapperig als toen ie nèt uit de oven kwam!

Voor een écht knapperig brood uit eigen oven kun je zelf aan de bak 🙂 Met maar 4 natuurlijke ingrediënten. In de online cursussen leer je ambachtelijk brood bakken zonder chemische broodverbeteraars. Door veel water op je deeg te zetten, krijg je een luchtig en lang houdbaar brood. Heb je een van de broodbakcursussen al uitgeprobeerd? https://marijebaktbrood.nl/cursussen/ 

Marije Bakt Brood - Brood in bakkerij- knapperige korst

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Voorkom de 10 meest gemaakte broodbak fouten! 

Download het GRATIS e-book met 10 praktische en eenvoudige TIPS om met succes mega lekker brood te bakken! Wat zal het heerlijk ruiken in je huis!
Ontvang gratis e-book >
10 tips om eenvoudig zelf mega lekker brood  te bakken - ebook - Marije Bakt Brood
Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!