Hoe jij oud speelgoed gebruikt bij brood maken!
2 min. leestijd

Hoe jij oud speelgoed gebruikt bij brood maken!

Wij houden ervan om creatief om te gaan met spullen. 

Echt alles krijgt bij ons een tweede leven (soms tegen beter weten in). Wij zijn elkaars tweedekansjes en onze diertjes hadden al een heel verleden voordat ze bij ons kwamen.

Soms is het tijd voor iets nieuws. 

Of in ieder geval voor ons nieuw.
Allereerst vraag ik mijzelf dan bewust af of ik iets écht nodig heb?  
Heel vaak is het antwoord nee. 

Maar soms is het ja en dan ga ik aan de scharrel. 

In Nederland kan ik dan mijn hart ophalen!
In kringloopwinkels, waar ik onlangs Elvis tegen het lijf liep ;)
Maar ook op Marktplaats kan ik eindeloos verdwalen.

En heel soms ligt wat ik zoek geduldig op me te wachten op zolder.
Zo ligt er in het mijmerdoosje (zo noem ik de doos met jeugdherinneringen) van mijn man meccano.

Dat zegt millennials waarschijnlijk niks. Maar mijn man knutselde daar als klein ventje urenlang mee.
En onlangs dus nóg! Hij bedacht iets wat ik bijna ELKE DAG gebruik.

Ik schreef er een blogje over. Lees je mee?
https://marijebaktbrood.nl/over-het-insnijden-van-deeg-mooie-snijpatronen/

Warme groet,


Marije.

PS: Voor wie er wel eens zelfgebakken brood over heeft (kan het me bijna niet voorstellen) hierbij een lekker Spaans gerecht om oud brood in te verwerken.

Migas met broodkruimels recept.

Schlemmertopf kringloopgeluk - Marije Bakt Brood


PS2: Voor €3 kocht ik bij de kringloop een Schlemmertopf.
Een groot uitgevallen römertopf. Dat is een goed alternatief voor een gietijzeren pan. Heb hier nog geen ervaring mee. Mijn gevoel zegt eindrijs in de topf, niet meeverwarmen en op tijd in koude oven plaatsen. Want het zou zonde zijn als ie stuk barst. Heb jij er wel eens brood in gebakken? Hoor graag hoe je dat met succes doet. Dan deel ik dat weer met andere thuisbakkers!


Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!