Glutenvrij brood met zwart sesamzaad
Marije Bakt Brood
1 min

🙋🏼 Feit of fabel: is glutenvrij brood gezonder dan tarwebrood?

1 min

Glutenvrij eten is booming (en duur).
Voor wie coeliakie heeft (een auto-immuunziekte) is het een pure noodzaak.

Deze blogpost is voor iedereen die om andere redenen besloten heeft om gluten in de ban te doen.
Omdat je denkt dat glutenvrij brood eten gezonder is.

Maar is dat wel terecht?


GLUTEN heeft een slecht imago gekregen.
Je wordt er opgeblazen van, dik, sloom... etcetera.

De commercie speelt er handig op in en lacht in haar vuistje.
Door producten (waarvan sommige van nature helemaal geen gluten bevat), tegen de hoofdprijs te verkopen.

KASSA!

Heel vaak krijgt gluten de schuld. Terwijl er dan andere dingen spelen:

1. Snel brood, gemaakt met gist

2. Leeg brood, gemaakt zetmeel, suiker, verdikkingsmiddelen en emulgatoren.

3. Extreem luchtig brood, door de (chemische) broodverbeteraars

4. Lang houdbaar brood, vol met vetstoffen en (chemische) broodverbeteraars

5. Eeuwig krokant brood, vanwege de krokantpoeders en niet natuurlijke toevoegingen

6. Niet biologisch brood, gemaakt van graan dat bespoten is met pesticiden

7. Gentech brood, gemaakt van genetisch gemodificeerd graan


Brood (glutenvol en glutenvrij) uit de supermarkt is echt een drama.
Er is een hoop poespas toegepast om het op echt brood te laten lijken.
Met een beetje geluk zijn er nog wat vezels toegevoegd.
Je betaalt 'slechts' €0,30 cent per sneetje gebakken lucht.
TEL UIT JE WINST!

Wanneer je zelf je brood bakt, dan weet je precies wat je eet.
En dat hoeft ook niet veel geld te kosten.
Want meer dan bloem of meel, water, zout en gist of desem heb je niet nodig!

✨ Gemaakt van biologisch geteeld graan of pseudograan

✨ Gebakken na een lange fermentatie

✨ Met liefde & aandacht bereid

Ervaar zelf dat zelfgemaakt brood beter voor je is dan brood dat je in welke supermarkt dan ook kunt kopen!

Het mooie is dat je zelf kan kiezen met welk graan je brood bakt.
Tarwe, spelt of glutenvrij?
Doe je lijf een plezier en bak voortaan je eigen brood!

https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Met gezonde groet,


Marije.

PS: Wat is gezónd brood?
Ik moet oppassen met gezondheidsclaims.
Gezonder mag je niet zeggen in je communicatie.
Wel: "Draagt bij aan een evenwichtige voeding".
Of: "Is beter verteerbaar".

Bij deze.

Reacties