Dit brood is het populairst (en ook meteen de gezondste optie)
1 min. leestijd

Dit brood is het populairst (en ook meteen de gezondste optie)

In de #WEEKVANHETBROOD wordt volkorenbrood extra in het zonnetje gezet. 

We weten allemaal inmiddels wel dat het belangrijk is om elke dag voldoende voedingsvezels te eten.
Het doet mij dan ook deugd om te lezen dat de volkoren boterham op de eerste plek als populairste broodsoort staat.
En dat voor het derde jaar op rij! (bron: NBC)

Wanneer is een brood eigenlijk volkoren?

Ik kreeg een leuke vraag binnen van Rita die daar over gaat.
Ze schrijft: 

“Brood kan gemaakt worden van bloem, of meel. Maar wat is eigenlijk het verschil hiertussen?” 

Het is me opgevallen dat het echt een taaldingetje is.
In het Engels heet alles flour.
En ook in België worden bloem en meel vaak door elkaar heen gebruikt.
Terwijl het toch écht een heel ander product is.

Wat bedoelen wij kaaskoppen met meel en bloem?

 Ik schreef er deze blogpost over: https://marijebaktbrood.nl/het-verschil-tussen-meel-en-bloem/

#WEEKVANHETBROOD = €10 KORTING OP DE BASISCURSUS

Wil jij voortaan zelf het allerlekkerste brood maken?
En weten welke meelsoorten je het best gebruiken kan?
En mij de hemd van het lijf vragen over brood, deeg, graan, kneden, etc?
Begin bij de basis en ga direct aan de bak.

Schrijf je dan NU in bij de Broodbakschool.
En ga aan de bak met de Basiscursus Brood Bakken met €10 korting.
Waar wacht je nog op?

https://ikbakmet.marijebaktbrood.nl/checkout/basiscursus-brood-bakken-actie/

Tot zometeen in de broodbakschool! 


Marije.

PS1: Voedingsvezel is een verzamelnaam voor alle onverteerbare koolhydraten in onze voeding. Ze zorgen ervoor dat de darmen goed werken, zijn belangrijk voor een goede stoelgang en zorgen voor een 'vol gevoel'. Dat is belangrijk voor wie op zijn gewicht wil letten. Daarnaast verminderen ze de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten. (bron: Voedingscentrum)

PS2: Gemiddeld eet de Nederlander 3,5 stuks (sneetjes of broodjes) per dag. Jij ook?

PS3: fotocredit headerfoto "Deze boterhammen eten NL het meest " - bron NBC

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!