Op de motor naar Parijs om een croissantje te eten
1 min. leestijd

Op de motor naar Parijs om een croissantje te eten

Saskia Jansen (46), alias KawaSaskia en oma lippenstift, heeft naar eigen zeggen altijd haast.
Als Saskia 's nachts wakker wordt rijdt ze op haar motor naar Parijs om een croissantje te eten.

Ik las het in een artikel en ik dacht:
“Waarom helemaal naar Parijs?”
"Is er in haar woonplaats geen ambachtelijke bakker?”
“Waarom ´s nachts je bed uit?”

Voor mij staat 1 ding vast.
Snelle Saskia is een bezig bijtje.
Brengt pakjes rond, trimt hondjes in haar eigen salon.
En als ze thuis is, past ze op haar kleindochters.
KawaSaskia heeft geen geduld om zelf brood te bakken.

Ze scheurt er voor op haar gifgroene motor naar Parijs.
Om er croissantjes (ik hoop bij Frédéric Pichard in Montparnasse) te kopen.
En smikkelt ervan in de holst van de nacht.
De rest neemt ze mee terug naar haar gezin.
De Parijse croissantjes zijn nog warm bij aankomst in NL.


De meeste van ons slapen ´s nachts lekker door.

Vanwege een heerlijke hobby waarmee je de volgende ochtend aan de bak kan.
Want een schilferig croissantje maak jij toch zeker zelf?

Ik leerde ze bakken van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven.
Inmiddels heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.

Vandaag deel ik mijn 100% plantaardige croissant recept met jou:
https://marijebaktbrood.nl/vegan-croissants-minstens-zo-lekker/

Zodat jij niet midden in de nacht op hoeft te staan om helemaal naar Parijs te gaan.
Uitgeslapen groet,


Marije.

PS: fotocredit header Merel Klijzing

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!