Succesvol brood bakken met spelt & andere oergranen

Herken je de volgende problemen?

 • het ene brood lukt wel, maar de andere lijkt wel een baksteen
 • je weet niet goed welk meel geschikt is voor goed brood
 • je deeg is plakkerig, droog of juist vloeibaar
 • het deeg is moeilijk te vormen en zakt in elkaar
 • het gebakken brood is heel plat of vaal en bleekjes
 • het deeg wil niet rijzen en je hebt geen idee hoe dat komt
 • je zoekt broodbakinformatie en hebt geen overzicht meer
 • je wilt gezond brood maken maar je weet niet hoe te beginnen
 • je speltbrood smaakt heel vlak en flauw 
 • je vindt speltbrood uit de (brood-)winkel te duur
 • je wilt graag precies weten wat er in je brood zit

Ik ontvang bijna dagelijks mails van cursisten met vergelijkbare problemen. En geloof me, ik ben hier zelf de afgelopen jaren ook allemaal tegenaan gelopen.

Maar inmiddels is dat verleden tijd en kan ik nu zonder problemen en met succes de heerlijkste broden. Met elke graansoort, in elke oven, waar ook ter wereld!

Hoe ik dit heb gedaan? Door les te krijgen van ervaren bakkers en door heel veel te oefenen in mijn bakstudio. Die bakkennis en ervaring geef ik met veel liefde aan jou door!

Het allereerste brood dat ik maakte was een spelt desembrood. Ik had geen idee wat ik aan het doen was. Reuze spannend vond ik het allemaal, ik was allesbehalve relaxed. Ik wist niks van spelt of van desem, met vele mislukkingen tot gevolg. Ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Wanneer is een deeg voldoende gekneed? Vergeet ik niks? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet brood eigenlijk bakken?

Ik surfte me suf om aan alle informatie te komen.Totdat ik stage ging lopen en workshops broodbakken ging volgen. Tot op de dag van vandaag leer ik bij via bevriende broodbakkers en ontdek ik fijne kneepjes in broodbakland die ik graag met thuisbakkers zoals jij deel.

In mijn online cursussen deel ik niet alleen mijn zelf ontwikkelde stap-voor-stap succesmethode, maar ook waardevolle achtergrondinformatie met je. Je gaat op een ambachtelijke manier brood maken én je ontdekt hoe je daarna volop kan variëren door te kiezen voor de juiste natuurlijke ingrediënten.

Zelf brood bakken: media-logos-marijebaktbrood-1170x113

"Dit lekkers met oergranen bak jij binnenkort in je eigen oven!"

Trotse thuisbakkers over de speltcursussen

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Meer inzicht in spelt en oergranen

“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”

Warme groeten, Eric Jongsma

Zo zeg, die broden zijn écht lekker! 

"Heldere uitleg. Veel variatie in broodsoorten. Leuke recepten. Om vrolijk van te worden. Thuis succesvol speltbrood bakken, zelfs met desem: dat kan jij ook! Met de online cursussen is zelf brood bakken alleen maar leuk!”

Groeten van Saskia Boesveldt
Brood Depot

"Goed brood bakken is meer dan een recept volgen..."

Spelt desembrood - Marije Bakt Brood - copyright Eric Jongsma

Kies beste ingrediënten

Een goed brood begint bij jouw keuze voor meel, water, zout en gist of desem. Spelt & andere oergranen zijn delicater dan gewone tarwe. Met die warenkennis ga je direct aan de bak.
Marije Bakt Brood icon stap-voor-stap
Goed brood bakken is niet ingewikkeld wanneer je mijn stap-voor-stap succesmethode volgt. Ik neem je mee bij elke stap, zodat jij voortaan met succes brood bakt. 
Marije Bakt Brood icon vraagbaak
Hoe heerlijk zou het zijn om, wanneer je maar wilt, jouw bakvragen te kunnen stellen aan een professional? Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij te helpen.

"Wat een heerlijke cursus!"

“Het eerste speltbrood is een feit!! Ik ben nog zeker niet uitgebakken en ben alleen maar meer geïnspireerd geraakt. Speltbrood heeft voor mij na deze cursus een andere dimensie gekregen. Ik sta te popelen om in de keuken weer aan de bak te gaan! Nogmaals bedankt!“

Liefs Leonie de Wit

"De smaak was top!"

“Jippie, leuk!! Vandaag de eerste broodjes gebakken, de smaak was top. Ik ben al echt tevreden! Leuk, leuk! Het was een mooi en lekker brood! Ik ga nog meer bakken, blij mee!”


Hartelijke bakgroetjes,

Dorette Lambregts

"Alles goed gegaan!"

“Alles goed gegaan!, ik heb speltbrood gebakken zonder meelmix, en het is lekker! Een foto van ons zoontje Ernest, voor wie we dit allemaal doen. Hij smulde van mijn zelfgebakken speltbrood. Hij was zo blij met het brood dat het zelfs een kusje kreeg! Dankjewel!”

Tine Busschaert

Klaar voor de start?

Mock-up SPELT all devices - Marije Bakt Brood

Ontdek hoe je ouderwets lekker brood bakt met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus.