Phoenix header Spelt met desem - Marije Bakt Brood

Cursus Speltbrood Bakken met Desem

Til je broodbakvaardigheden naar een hoger niveau. En ontdek hoe je ouderwets lekker desembrood bakt met spelt & andere oergranen. Ga met vertrouwen aan de bak. En wees apetrots op het desembrood dat uit jouw oven komt!


De allerlekkerste desembroden bak je zelf!

(Onmisbaar voor elke desembakker)

Krijg nu toegang voor slechts €47


Tijdelijke actie t/m 12 maart
Working ICONS Marije Bakt Brood
Voor desembakkers met enige ervaring die écht goed desembrood willen bakken spelt & oergranen!
Schema ICONS Marije Bakt Brood
Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.
Voorbereiding CONS Marije Bakt Brood

Bekijk het lesmateriaal op elk apparaat en wanneer het jou uitkomt!

Cursus Speltbrood Bakken met Desem Mockup Marije Bakt Brood
€ 79 
€47

Cursus Speltbrood Bakken met Desem

  • Leer alle fijne kneepjes van het speltbrood bakken met desem
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met spelt liefhebbers

  • Download lesmateriaal en succesrecepten

Tijdelijk GRATIS bij je bestelling!

Ontvang het e-book Spread the Love t.w.v. 19,95 helemaal gratis bij je bestelling! Dat is dubbel smullen!

#SPREADTHELOVE-ebook Marije Bakt Brood 9 plantaardige recepten

De spelt desemcursus

Desembrood bakken met spelt en andere oergranen is al zo oud als de mensheid. Maar we zijn verleerd hoe we met die delicate granen ambachtelijk brood kunnen bakken. De Cursus Speltbrood Bakken met Desem zit boordevol verdieping en waardevolle broodbakkennis waarmee jij als desembakker direct aan de slag gaat.

Je ontdekt alle fijne kneepjes van het desembrood bakken met spelt en oergranen. Je krijgt inzicht in oude graansoorten om desembrood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Kneden, vormen, bakken en hoe je brood kunt bewaren. Zodat jij voortaan thuis met plezier ouderwets lekkere spelt desembroden maakt. 

Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang al mijn broodbaktips en je maakt vol vertrouwen (je eerste) desembrood met spelt en oergranen.

(heb je nog nooit met succes desembrood hebt gebakken, start dan eerst met de Cursus Desembrood Bakken)

Benieuwd hoe jij voortaan met succes met spelt desembrood bakt?

Selfie staand met slate Spelt - Marije Bakt Brood

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De broodbaklessen

Cursus Speltbrood Bakken met Desem bestaat uit 3 deelcursussen:

Spelt & andere oergranen - BASISKENNIS (45 lessen)
1. Wat jij als speltbakker gaat ontdekken
2. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
3. Wat zijn oergranen?
4. Welke oergranen zijn er?
5. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
6. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
7. Welke bakspullen heb je nodig?
8. De 6 essentiële stappen van brood maken

Desemstarter maken (37 lessen)

1. Wat is desem, zuurdesem of desemstarter?
2. Welke soorten desems zijn er?
3. Wat gebeurt er in je desempotje?
4. Warme plekjes in je huis
5. AAN DE BAK: DESEM DAGSCHEMA
6. Video´s van dag tot dag
7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?
8. 12 meest gestelde vragen over een desemstarter

Speltbrood met desem - BAKKEN (11 lessen)

1. Introductie speltbrood bakken met desem
2. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
3. AAN DE BAK: Basis spelt desembrood spelt recept
4. Variaties op het basis spelt desembrood
5. AAN DE BAK: Oerbonkjes recept

  • BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
  • BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
  • BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
  • BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
  • BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?
  • BONUS: Gedroogd desem: onmisbaar voor elke desembakker

Na het afronden van elke deelcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Cursus Speltbrood Bakken met Desem Mockup Marije Bakt Brood

Start met de Cursus Speltbrood Bakken met Desem

  • Leer alle fijne kneepjes van het speltbrood bakken met desem
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met spelt liefhebbers

  • Download lesmateriaal en succesrecepten

Huddle App Marije Bakt Brood

Op elk apparaat

Je kunt op diverse apparaten inloggen bij de broodbakschool. Met de Huddle app heb je toegang tot jouw broodcursussen op je mobiel of op je tablet. In de community kun je bakvragen stellen en berichten lezen van andere thuisbakkers.

De webomgeving en de mobiele app zijn automatisch aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd up tot date bent. De Huddle app is gratis en verkrijgbaar voor zowel Android en Apple apparaten. 

Trotse thuisbakkers over de desemcursus

De smaak was top! Blij mee!

Jippie, leuk!! Vandaag de eerste broodjes gebakken, de smaak was top. Ik ben al echt tevreden! Leuk, leuk! Het was een mooi en lekker desembrood! Ik ga nog meer bakken, blij mee!

Hartelijke bakgroetjes,

Dorette Lambregts

Nieuwe begrippen geleerd

De cursus was een stuk uitgebreider dan ik vooraf had verwacht. Goede sfeer op de community, heel behulpzaam. Ik heb nieuwe begrippen geleerd en weet nu ook meer over oergranen in deeg. Uitgebreide uitleg en vooral de video's van toegevoegde waarde.”

Met vriendelijke groet,

Stéphanie Menger

Uitgebreide & duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Nog lang niet uit gebakken!

Ik ben aardig bekend met het broodbakken met desem. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!

Warme groeten vanuit Friesland!

Eric Jongsma - thebeardedbaker_nl (bekend van HHB)
Phoenix header Spelt met desem - Marije Bakt Brood

Aan de desembak met spelt!

Ontdek hoe je met succes en plezier voortaan zelf brood bakt met spelt & andere oergranen. Ontvang direct al mijn broodbaktips. En wees apetrots op jouw zelfgebakken speltbrood!

👀 93 online lessen

📥 Tips om écht goed spelt desembrood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten

💥 Nu met GRATIS e-book Spread the Love

Krijg direct toegang voor slechts €47
Kortings actie t/m 12 maart
                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot de broodbakschool, de bakclubs en mij als vraagbaak.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, de broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij alle cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je de opties om in termijnen te betalen. Iedere maand wordt jouw maandbijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met Basiscursus Brood Bakken te beginnen. https://marijebaktbrood.nl/basiscursus-brood-bakken/
Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met tarwe en gist. Spelt en oergranen zijn delicate granen en daarvoor heb je deeggevoel nodig. Heb je de basis helemaal in de vingers, dan ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen met desembrood bakken of met één van de speltcursussen!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt in geen van de cursussen een (broodbak-)machine nodig. Maar je kan je broodbakmachine of een keukenmachine met kneedhaak wel gebruiken om voor je te kneden. Want jij ontdekt in de broodcursussen waar je op moet letten om geweldig goed en lekker brood te bakken. In de cursus laat ik je zien wanneer een deeg voldoende gekneed is. De rest van de cursus kun je zonder de broodbakmachine volgen.

Wat is een online broodbakschool?

De online broodbakschool van Marije Bakt Brood is een streamingplatform, gemaakt om thuisbakkers te onderwijzen en te inspireren om zelf de lekkerste broden te bakken.

Wat is een online broodcursus?

Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere thuisbakker in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan broodbak vaardigheden leren. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder meelmixen of machines.
Want voor het maken van écht goed brood heb je maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden nodig.

Welke broodcursussen zijn er nog meer?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn 6 verschillende broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Desembrood Bakken
* Cursus Speltbrood Bakken met Gist
* Cursus Speltbrood Bakken met Desem
* Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken
* Cursus Glutenvrij Brood Bakken EXTRA

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://marijebaktbrood.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen speciaal voor jou.

Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want je gaat broden maken zonder toevoegingen en je kan kiezen voor biologische meel of bloem. Daar reageert je spijsvertering beter op dan op fabrieksbrood.

Dus als je geen coeliakie hebt, ga dan zelf (desem-)brood bakken! Ervaar door je zelfgebakken brood te eten wat dat met je doet. Je zult verstelt zijn van de smaak en de verteerbaarheid!

                 

Meer vragen? Of even overleggen met Marije?