Pan Rústico broodmix, is dat wat?
Marije Bakt Brood
1 min

Pan Rústico broodmix, is dat wat?

1 min

Pan Rústico staat er met grote letters op de verpakking van de broodmix. Ik was boodschappen aan het doen in een van de groot grutters in Spanje genaamd Mercadona. Daar valt mijn oog dan natuurlijk gelijk op. Daar wil ik alles van weten, hop in de kar. Voor € 1,60 koop je deze broodmix met allerlei granen (tarwe en rogge), desempoeder en gist. Normaal gesproken koop ik nooit mixen (bijna nooit, lees ook het blog over de IKEA mix), ik bepaal zelf graag wat er in mijn brood zit. Maar goed, ik was nieuwsgierig genoeg om het eens uit te proberen.

Ik zal gelijk verklappen dat dit zogenaamde rustieke brood nergens over gaat. Het ziet er fantastisch uit, maar het smaakt naar bord karton. Ik kan het je ten sterkste afraden om deze Pan Rústico mix te kopen en er mee te gaan bakken. Je kan op mijn blog vele andere wel lekkere recepten vinden. Maar voor wie net als ik eigenwijs is, hierbij toch het recept en de foto’s.

Pan rustico - Marije Bakt Brood

Pan Rústico broodmix (2 broden van 840 gram)

– 1 kilo gram Pan Rústico Mercadona
– 680 gram water op kamer temperatuur

Kneed de mix met het water tot je een elastisch en glanzend deeg krijgt. Met de hand 15 minuten, met de standmixer op stand 2 zo’n 8 minuten. Dek af en laat ongeveer 30 minuten afgedekt staan. Na verloop van tijd, bevochtig je handen met een water en verdeel de deegbol in 2 delen. Bol deze deegbollen op en laat ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur afgedekt rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Ondertussen verwarm je de oven voor tot 230º.  Snij in onder een hoek van 30 graden met behulp van een bakkersmes of een heel scherp mes. Schiet in in een oven met stoom en bak ongeveer 15 minuten op 230º, laat stoom ontsnappen en bak nog 20 minuten knapperig op 230º. Laat afkoelen op een rooster.

Neem een hap en oordeel zelf.

Pan Rustico broodmix - Marije Bakt Brood

Reacties