Pan Rústico broodmix, is dat wat?
3 min. leestijd

Pan Rústico broodmix, is dat wat?

Pan Rústico staat er met grote letters op de verpakking van de broodmix. Ik was boodschappen aan het doen in een van de groot grutters in Spanje genaamd Mercadona. Daar valt mijn oog dan natuurlijk gelijk op. Daar wil ik alles van weten, hop in de kar. Voor € 1,60 koop je deze broodmix met allerlei granen (tarwe en rogge), desempoeder en gist. Normaal gesproken koop ik nooit mixen (bijna nooit, lees ook het blog over de IKEA mix), ik bepaal zelf graag wat er in mijn brood zit. Maar goed, ik was nieuwsgierig genoeg om het eens uit te proberen.

Ik zal gelijk verklappen dat dit zogenaamde rustieke brood nergens over gaat. Het ziet er fantastisch uit, maar het smaakt naar bord karton. Ik kan het je ten sterkste afraden om deze Pan Rústico mix te kopen en er mee te gaan bakken. Je kan op mijn blog vele andere wel lekkere recepten vinden. Maar voor wie net als ik eigenwijs is, hierbij toch het recept en de foto’s.

Pan rustico - Marije Bakt Brood

– 1 kilo gram Pan Rústico Mercadona
– 680 gram water op kamer temperatuur

Kneed de mix met het water tot je een elastisch en glanzend deeg krijgt. Met de hand 15 minuten, met de standmixer op stand 2 zo’n 8 minuten. Dek af en laat ongeveer 30 minuten afgedekt staan. Na verloop van tijd, bevochtig je handen met een water en verdeel de deegbol in 2 delen. Bol deze deegbollen op en laat ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur afgedekt rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Ondertussen verwarm je de oven voor tot 230º.  Snij in onder een hoek van 30 graden met behulp van een bakkersmes of een heel scherp mes. Schiet in in een oven met stoom en bak ongeveer 15 minuten op 230º, laat stoom ontsnappen en bak nog 20 minuten knapperig op 230º. Laat afkoelen op een rooster.

Neem een hap en oordeel zelf.

Pan Rustico broodmix - Marije Bakt Brood

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Voorkom de 10 meest gemaakte broodbak fouten! 

Download het GRATIS e-book met 10 praktische en eenvoudige TIPS om met succes mega lekker brood te bakken! Wat zal het heerlijk ruiken in je huis!
Ontvang gratis e-book >
10 tips om eenvoudig zelf mega lekker brood  te bakken - ebook - Marije Bakt Brood
Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!