10 TESTBAKKERS GEZOCHT

Wil jij de nieuwe online cursus bakken met spelt en andere oergranen testen?

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Wat geweldig dat je interesse hebt als testbakker van Marije Bakt Brood. Jouw inzet als testbakker is heel waardevol voor mij en ook voor alle thuisbakkers in de dop, die straks de door jou beoordeelde speltcursus gaan volgen.


Lees goed de informatie op deze pagina door.


Heb je er zin in? Meld je dan onderaan deze pagina snel aan!
slate Spelt liggend - Marije Bakt Brood

Naar welke thuisbakkers ben ik op zoek?

Je hoeft helemaal geen speciaal dieet te volgen om je aan te melden als testbakker. Iedereen kan leren bakken met oergranen. Ik ben op zoek naar thuisbakkers met verschillende ervaringsniveau´s:

 • je hebt nog nooit brood gebakken
 • je hebt nog nooit (met succes) speltbrood gemaakt
 • je bakt met regelmaat speltbrood met gist
 • je bent een desembrood hobbybakker en benieuwd naar oergranen

Een gezonde interesse om met succes brood te leren bakken met spelt en andere oergranen is een must! 

Mock-up SPELT all devices - Marije Bakt Brood

1. Je bekijkt tussen 16 en 31 augustus het gehele online cursusmateriaal EN bakt minimaal 2 broodproducten. Gewoon thuis in je eigen oven, wanneer het jou uitkomt, volgens de aanwijzingen in het online lesmateriaal.
Je mag zelf 2 oerrecepten kiezen uit deze lijst:

 • Basis speltbrood met gist
 • Volkoren spelt busbrood
 • Nachtbrood
 • Volkoren meergranen desembrood zonnepit
 • Oerbonkjes 
 • Wit spelt desembrood met speltkorrels
 • Oer knäckebröd
 • Spelt pizza 

2. Je geeft vóór 31 augustus je ongezouten mening over de cursus én de 2 recepten via een online evaluatieformulier. Ik wil graag weten of alles duidelijk is en ook wat je ervan vindt.

3. Je smult lekker van je zelfgebakken broden gemaakt met spelt en andere oergranen! 

hoe sterk is mijn graan 1080*1080 - Marije Bakt Brood

Wat heb je nodig?

Alle recepten bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je alles al in huis! Je hebt verder een oven nodig en wat basis keukenspullen, waaronder een bakblik. Voordat je gaat bakken, stuur ik je een boodschappenlijstje met alle details. Zo begin je goed voorbereid aan de bak.

Selfie vierkant met oerbonkje closer - Marije Bakt Brood

Wat krijg je van mij?

Als testbakker krijg je   GRATIS en onbeperkt toegang   tot de complete online cursus bakken met spelt en andere oergranen ter waarde van €114. Ik geef je exclusieve toegang in de testfase en na de lancering kun jij gratis blijven genieten van deze unieke cursus. Je kunt de online broodbakschool blijven bezoeken, zo vaak en wanneer je maar wilt! 

En webshop Baktotaal geeft jou als testbakker van Marije Bakt Brood een vouchercode voor gratis verzendkosten. Is dat even mooi meegenomen?!

Ik ben onervaren met brood bakken, kan ik me opgeven als testbakker?

Zeker. Ook onervaren thuisbakkers kunnen brood leren bakken met spelt en andere oergranen. In de cursus ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met oergranen. Er zijn recepten met gist en met desem. Er gaat een wereld voor je open!

Ik heb ervaring met (spelt-)brood bakken, is een online cursus dan wel waardevol voor mij?

Ontdek het zelf! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontdekt in de online cursussen mijn broodtechnieken en de beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Kan ik speltbrood bakken in mijn broodbakmachine?

In de broodbakcursussen leer ik je ambachtelijk brood bakken. Met pure ingrediënten en met de hand. Je hoeft je broodbakmachine niet aan de kant te doen hoor. Gebruik ´m om deeg mee te kneden. Maar houd in de gaten wanneer een deeg voldoende gekneed is. Je kunt de gehele cursus zonder broodbakmachine volgen.

Welke gemalen graan heb ik nodig en waar koop ik dat?

In de cursus leer je bakken met spelt en andere oergranen. Die oude graanrassen hebben een vergelijkbare bakaard. Heel anders dan de ´gewone tarwe´ waar de meeste broden mee gebakken worden. In de recepten wordt gebruik gemaakt van:
* Spelt
* Rode wintertwarwe
* Eenkoorn
* Rode emmer en zwarte emmer
* Kamut of Khorasan
* Haver
* Rogge

In het cursusmateriaal staan een linkjes naar Baktotaal, de webshop waar je alles vindt om heerlijk aan de bak te gaan. Wil je nu al shoppen? Kijk dan op www.marijebaktbrood.nl/shop/.

Welke bakspullen heb ik nodig en waar koop ik die?

Spelt en andere oergranen kunnen wel wat steun gebruiken tijdens de rijs en tijdens het bakken.

Voor de meeste recepten adviseer ik de volgende handige keukenartikelen:
* bakblikjes (halve broodjes zijn handig)
* rijsmandjes (500-750 gram deeg)
* deegsteker of deegschraper
* grote mengkom

In het cursusmateriaal staan een linkjes naar Baktotaal, de webshop waar je alles vindt om heerlijk aan de bak te gaan. Wil je nu al shoppen? Kijk dan op www.marijebaktbrood.nl/shop/.

Wanneer start en eindigt de testfase van de nieuwste broodbakcursus?

Vanaf 16 augustus tot en met 31 augustus kun jij als testbakker in de testomgeving van de broodbakschool. Daarna is die omgeving gesloten. Als testbakker krijg je na lancering (medio september) GRATIS en voor altijd toegang tot de cursus Bakken met spelt en andere oergranen.

Wanneer wordt de speltcursus gelanceerd in de broodbakschool?

Tromgeroffel.... de cursus Bakken met spelt en andere oergranen zal per 15 september 2022 in de online broodbakschool te volgen zijn!
Dan gaan we samen aan de bak!

Ik ben in augustus met vakantie en kan pas in september testbakken, kan ik me dan opgeven?

Je kan je tot 15 augustus aanmelden, maar ik zal je niet selecteren als testbakker. De speltcursus zal medio september gelanceerd worden. Daarom moeten alle reviews van de speltcursus voor 31 augustus 2022 binnen zijn.
Omdat je je hebt aangemeld zul je wel voor de lancering iets lekkers van me ontvangen.

Ik heb een andere vraag...

Stuur dan een mailtje naar meel@marijebaktbrood.nl. Ik beantwoord jouw mail gewoonlijk binnen 24 uur.

           

Hoe word je testbakker?

 • Check even in je agenda of je tussen 16 en 31 augustus voldoende tijd hebt om het cursusmateriaal helemaal door te nemen en in ieder geval twee broodproducten te bakken. Je kan zelf bepalen wanneer je ermee aan de slag gaat. De online broodbakschool is 24/7 geopend.
 • Meld je snel hieronder aan als testbakker.
 • Vul daarna het testbakker intakeformulier op de bedanktpagina in. Ik selecteer op leuke motivatie, dus zorg dat je me overtuigt! ;)

Op dinsdag 16 augustus maak ik de 10 gelukkige testbakkers bekend. De testbakkers ontvangen een mail met:
* het boodschappenlijstje
* inloggegevens voor de broodbakschool
* evaluatieformulieren

Ook voor de niet-geselecteerde testbakkers heb ik iets lekkers in petto. Dus wil je iets unieks ontdekken, meld je sowieso aan!

Selfie Marije Pelgrum met speltbroodje - Marije Bakt Brood
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden