Succesrecept voor de lekkerste pannenkoeken
1 min. leestijd

Succesrecept voor de lekkerste pannenkoeken

Lees in deze blogpost hoe je zonder pakjes of zakjes de lekkerste pannenkoeken bakt.

Er was een tijd dat ik geen pannenkoek meer kon zien. 

Wij waren vroeger zo arm dat we 3 keer per week pannenkoeken aten.
Het kwam mij m'n neus uit!
Toen ik op mijzelf ging wonen heb ik gezworen NOOIT MEER een pannenkoek te eten.

Inmiddels zijn we meer dan 30 jaar verder.
En niets is veranderlijker dan de mensch!
Ik geniet (zeker in de winter) met volle teugen van zelfgemaakte pannenkoeken.
Als ontbijt!

Hier is mijn succesrecept:
🧡 250 gram volkorenmeel (tarwe, spelt, emmer, boekweit… nét wat je in huis hebt)
🧡 500 gram (plantaardige) melk
🧡 3 biologische eieren
🧡 snufje zout
🧡 optioneel: 50 gram desemstarter

Het geheim zit ´m in op tijd beslag maken.

  • Meng alles door elkaar met een garde.
  • En laat minstens 1 uur rusten voor gebruik.
  • Als het beslag te dik is dan leng je het nog wat aan met water of melk. Het moet lobbig zijn. Vloeibaar genoeg voor dunne pannenkoeken.
  • Bak op middelhoog vuur in een kleine theelepel kokosolie.
  • Serveer met zelfgemaakte jam, plakjes banaan of wat je zelf het allerlekkerst vindt.

Ik maak het beslag vaak voor het slapen gaan en doe het in een schone melkfles.
Dan kan mijn man de volgende ochtend direct aan de bak met pannenkoeken maken.
Dit beslag kun je 3! dagen bewaren in de koelkast. Maar bij ons is ie dan allang op!

SLA DIT RECEPT OP om te maken wanneer het jou uitkomt!

Geniet ervan!

Warme groet;

Marije.

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!