Emmer pannenkoeken gedekte tafel en hand man- Marije Bakt Brood
Marije Bakt Brood
1 min

Succesrecept voor de lekkerste pannenkoeken

1 min

Lees in deze blogpost hoe je zonder pakjes of zakjes de lekkerste pannenkoeken bakt.

Er was een tijd dat ik geen pannenkoek meer kon zien. 

Wij waren vroeger zo arm dat we 3 keer per week pannenkoeken aten.
Het kwam mij m'n neus uit!
Toen ik op mijzelf ging wonen heb ik gezworen NOOIT MEER een pannenkoek te eten.

Inmiddels zijn we meer dan 30 jaar verder.
En niets is veranderlijker dan de mensch!
Ik geniet (zeker in de winter) met volle teugen van zelfgemaakte pannenkoeken.
Als ontbijt!

Hier is mijn succesrecept:
🧡 250 gram volkorenmeel (tarwe, spelt, emmer, boekweit… nét wat je in huis hebt)
🧡 500 gram (plantaardige) melk
🧡 3 biologische eieren
🧡 snufje zout
🧡 optioneel: 50 gram desemstarter

Het geheim zit ´m in op tijd beslag maken.

  • Meng alles door elkaar met een garde.
  • En laat minstens 1 uur rusten voor gebruik.
  • Als het beslag te dik is dan leng je het nog wat aan met water of melk. Het moet lobbig zijn. Vloeibaar genoeg voor dunne pannenkoeken.
  • Bak op middelhoog vuur in een kleine theelepel kokosolie.
  • Serveer met zelfgemaakte jam, plakjes banaan of wat je zelf het allerlekkerst vindt.

Ik maak het beslag vaak voor het slapen gaan en doe het in een schone melkfles.
Dan kan mijn man de volgende ochtend direct aan de bak met pannenkoeken maken.
Dit beslag kun je 3! dagen bewaren in de koelkast. Maar bij ons is ie dan allang op!

SLA DIT RECEPT OP om te maken wanneer het jou uitkomt!

Geniet ervan!

Warme groet;

Marije.

Reacties