Écht lekker glutenvrij brood?

ontdek de geheimen van glutenvrij brood bakken

Schrijf je in voor de gratis glutenvrije nieuwsbrief

Herken je dit?

    • het ene brood lukt wel, maar de andere lijkt wel een baksteen
    • je weet niet goed welk meel je kan gebruiken in brooddeeg
    • je deeg is plakkerig, droog of juist heel vloeibaar
    • het deeg is moeilijk te vormen en zakt in elkaar
    • het gebakken brood is heel plat of heel vaal en bleekjes
    • het deeg wil niet rijzen en je hebt geen idee hoe dat komt
    • je zoekt online broodbakinformatie maar hebt geen overzicht
    • je wilt gezond brood maken maar je weet niet hoe te beginnen
    • het brood smaakt heel flauw of chemisch
    • je vindt glutenvrij brood heel duur
    • je wilt graag weten wat je eet


Ik hoor bijna dagelijks vergelijkbare broodbakavonturen van mijn cursisten. En geloof me, ik ben hier zelf de afgelopen jaren ook allemaal tegenaan gelopen.

Maar inmiddels is dat verleden tijd en kan ik nu zonder problemen en met succes een luchtig en krokant glutenvrij brood bakken. Met elke glutenvrije meelsoort, in elke oven, waar ook ter wereld!

Hoe ik dit heb gedaan? Door les te krijgen van een ervaren glutenvrije en biologische bakker en door heel veel te oefenen. Die kennis en ervaring geef ik nu aan jou door!

De tips, tricks & tutorials helpen je op weg als je net begint met het bakken van glutenvrij brood of succesvoller glutenvrij brood wilt leren maken. Je hoeft helemaal geen glutenvrij dieet te volgen of ervaring te hebben met broodbakken om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Iedereen kan leren brood bakken. Een gezonde interesse om met succes glutenvrij brood te leren bakken is een must!

Thuisbakkers over de glutenvrije cursus

"Dit leer je niet uit een bakboek!"
Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een bakboek! Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren.


Katarina Lidal

Aline Haverkamp testbakker glutenvrij - Marije Bakt Brood
"Een absolute aanrader"

Marije neemt je mee in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van brood een feestje (en daarna het eten van het fantastische brood nog meer!).


Aline Haverkamp

Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood
"Eindelijk écht lekker GV brood"

Sinds 2019 eet ik glutenvrij en wat ik nog echt miste was een lekkere, luchtige boterham. Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eten eet ik brood dat ik écht lekker vind. Met echte ingrediënten! 


Lenneke Corsten

Interesse in de fijne kneepjes?

Glutenvrij brood in handen Marije Bakt Brood

Inspirerende nieuwsbrief

Eens per maand stuur ik je een nieuwsbrief met handigheidjes en een lekker glutenvrij recept. Of je uitnodigen om deel te nemen aan een online masterclass. Ik verplicht je tot niks, je kan je op elk moment weer afmelden voor de nieuwsbrief.  

Ambachtelijk gebakken desembrood met gaten

Glutenvrije broodcursus