Knibbel Knabbel Knuisje: Hoe jij kruimelig brood kunt voorkomen
1 min. leestijd

Knibbel Knabbel Knuisje: Hoe jij kruimelig brood kunt voorkomen

Aan de rand van een groot bos woonde eens een arme houthakker met zijn tweede vrouw en twee kinderen.
Het jongetje heette Hans en het meisje Grietje.
Op een dag heeft het arme gezin niet genoeg te eten meer.
Die nacht worden Hans en Grietje door hun boze stiefmoeder in het bos achtergelaten.

Hans dacht haar te slim af te zijn.
En strooide onderweg kruimeltjes van zijn brood.
Zodat hij en zijn zus makkelijk de weg terug naar huis konden vinden.
Maar als ze later het spoor van de broodkruimels zoeken, blijkt dit echter door de vogels te zijn opgegeten.

Dat was dus niet heel erg snugger van Hans.

Het zegt wel iets over de kookkunsten van zijn stiefmoeder.
Zij bakte dus kruimelig brood voor haar gezin!

Het is mij ook al een aantal keren overkomen.
En een probleem dat veel bakkers hebben, zelfs de professionals.

Dus als jij je wel eens afvraagt:
"Waarom is mijn brood toch zo kruimelig?",
dan ben je zeker niet de enige!

Hoog tijd om dit kruimelige onderwerp eens bij de lurven te pakken.

Ik schreef er een lange blogpost over, dus pak er een kopje thee of iets lekkers bij.
Niet in slaap vallen hè ;)

https://marijebaktbrood.nl/waarom-is-mijn-brood-kruimelig/

Kruimelige groet,


Marije.

PS: Het loopt goed af met Hans & Grietje hoor… Via een huisje dat gemaakt is van brood, met een dak van koek en ramen van witte suiker. Van een heks met een oven. De heks vraagt Grietje om het brood uit de oven te halen. Grietje, de slimste van de twee, doet alsof ze niet weet hoe de oven werkt. Als de heks het voordoet, wordt de heks door Grietje zelf de oven in geduwd. Hans & Grietje keren huiswaarts. Waar ze hun dolblije vader aantreffen. En de stiefmoeder is dood. Ik weet niet precies wat er met haar gebeurd is… Maar dat doet er ook niet toe. Eind goed, al goed. Allemaal dankzij brood bakken, leuk hè?

Echt goed brood bakken is meer dan een recept volgen

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes ontdekken?

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursussen brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) brood te bakken! Je ontdekt in een online brood cursus:

  • Ambachtelijk brood bakken met maar 4 ingrediënten: meel of bloem, water, zout & gist of desem;
  • Alles over graansoorten, water, zout en rijsmiddelen;
  • Welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt (misschien heb je alles al in huis) en hoe je die gebruikt;
  • Welke deeg- en baktechnieken er zijn om voortaan met succes brood te bakken.


Bovendien kun jij wanneer je maar wilt mijn bakhulp inschakelen. Ik ben elke dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij een handje verder te helpen!