Danique met glutenvrije boterham - header - Marije Bakt Brood 1920*500

Écht lekker glutenvrij brood?

Je maakt het in een handomdraai. Wat zal het bij jou in huis lekker ruiken!

Leer mij lekker glutenvrij brood bakken


Vol van smaak

Maak met enkel natuurlijke ingrediënten een aromatisch glutenvrij brood.

Goed verteerbaar

Geef je lichaam rust en bevorder de opname van vitamines, mineralen & gezonde vetten.
Icon besparen - Marije Bakt Brood

Bespaar €€€

Maak je eigen meelmix en bak voortaan heel voordelig je eigen glutenvrije brood.

Marije met glutenvrij brood in bakblik - Marije Bakt Brood

Zelf glutenvrij brood bakken is heerlijk!

    Zeg vaarwel tegen glutenvrij brood dat naar karton smaakt en zo zwaar is als een baksteen. Geniet vanaf vandaag van heerlijke en voedzame glutenvrije broden die je helemaal zelf hebt gemaakt!

    Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten heel eenvoudig een gezond en knapperig glutenvrij brood kunt bakken.

    Je hoeft geen ervaring te hebben met broodbakken of kennis te hebben van glutenvrij bakken. Ook heb je geen warenkennis nodig, alleen een passie voor lekker eten en zelfgemaakt brood. Glutenvrij brood is echt heerlijk, ook voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten.

    We gaan samen aan de bak!

Leer mij met succes glutenvrij brood bakken

Alle begin is moeilijk

Toen ik begon met glutenvrij broodbakken, was ik allesbehalve relaxed. Reuze spannend vond ik het allemaal. Ik wist niks van glutenvrije meelsoorten en ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Want het rijzen gaat zo snel. Vergeet ik niks? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet glutenvrij brood eigenlijk bakken?

Ik surfte me suf om aan alle informatie te komen, volgde online cursussen zonder het gewenste resultaat. Tot dat een glutenvrije bakker Gerard Hardeman (oprichter van de Dutch Organic Baking School) naar mijn bakstudio kwam om mij de kneepjes van het vak te leren.

In mijn glutenvrije online cursussen deel ik niet alleen mijn zelf ontwikkelde stap-voor-stap methode, maar ook waardevolle achtergrondinformatie met je. Je gaat dus niet alleen een knapperig glutenvrij brood maken, maar je leert ook hoe je daarna volop kan variëren door te kiezen voor de juiste natuurlijke ingrediënten.

Herken je de volgende problemen?

  • het ene brood lukt wel, maar de andere lijkt wel een baksteen
  • je weet niet goed welk meel je kan gebruiken in brooddeeg
  • je deeg is plakkerig, droog of juist heel vloeibaar
  • het deeg is moeilijk te vormen en zakt in elkaar
  • het gebakken brood is heel plat of heel vaal en bleekjes
  • het deeg wil niet rijzen en je hebt geen idee hoe dat komt
  • je zoekt online broodbakinformatie maar hebt geen overzicht meer
  • je wilt gezond brood maken maar je weet niet hoe te beginnen
  • het brood smaakt heel flauw of chemisch
  • je vindt glutenvrij brood heel duur
  • je wilt graag weten wat je eet

Ik hoor bijna dagelijks vergelijkbare broodbakavonturen van mijn cursisten. En geloof me, ik ben hier zelf de afgelopen jaren ook allemaal tegenaan gelopen.

Maar inmiddels is dat verleden tijd en kan ik nu zonder problemen en met succes een luchtig en krokant glutenvrij brood bakken. Met elke glutenvrije meelsoort, in elke oven, waar ook ter wereld!

Hoe ik dit heb gedaan? Door les te krijgen van een ervaren glutenvrije en biologische bakker en door heel veel te oefenen. Die kennis en ervaring geef ik nu aan jou door!

De glutenvrije succesrecepten

Loopt het water je al in de mond?

Trotse thuisbakkers over de broodbakcursussen

Een absolute aanrader

Niet alleen is het succes van heerlijk GV brood een goede reden. Ook omdat Marije je meeneemt in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van brood een feestje (en daarna het eten nog meer!).

Aline testbakker glutenvrij
Aline Haverkamp

Cursus voor iedereen!

Met deze cursus is het bakken van een glutenvrij brood een eitje. Met de duidelijke recepten, instructievideo’s en beschrijving kan het niet misgaan. Een goed glutenvrij brood maken is met deze broodbakcursus voor iedere thuisbakker mogelijk.

Jan Jansen testbakker glutenvrij - Marije Bakt Brood
Jan Jansen (met kleindochters)

Na 3 jr écht lekker brood

Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!

Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood
Lenneke Corsten
Ilse Degryze - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood

Bakken met passie

"Na een jarenlange zoektocht naar bakkers met brood zoals ik die in mijn kindertijd in het dorp kende was ik diep ontgoocheld! Broodmixen brachten me geen voldoening, en zelfstudie maakte me onzeker. Door allerlei termen en formules zonder uitleg. 

Maar de online broodbakcursus van Marije Bakt Brood is zeer geslaagd: duidelijk, transparant, secuur en vooral met veel passie, geduld en liefde. Marije maakt van elke twijfelaar een succesvolle starter!"


Ilse Degryse met kinderen

Naar het glutenvrije aanbod

Glutenvrij brood in handen Marije Bakt Brood

Alle fijne kneepjes leren?

Marije Bakt Brood icon stap-voor-stap

Eenvoudige methode

Bak zonder broodbakervaring met de overzichtelijke stap-voor-stap broodbaksuccesmethode.
Marije Bakt Brood icon 24/7

Direct en 24/7 toegang

Je hebt direct en elke dag toegang! Leer glutenvrij brood maken wanneer het jou uitkomt!
Marije Bakt Brood icon vraagbaak

Persoonlijk advies

Marije helpt je een handje in de broodbakschool én met persoonlijk bakadvies via de meel!

Met de tips, tricks & tutorials in de online cursus glutenvrij brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) glutenvrije brood te bakken! De glutenvrije recepten zijn allemaal te maken zonder:

❌ gluten of glutenvrije tarwe

❌ soja

❌ maïs

❌ lactose of melkeiwit

❌ boter

❌ ei

❌ noten

❌ suiker

Alle recepten zijn op basis van gist (desem opties mogelijk) en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je het meeste al in huis!

  • havermeel + havervlokken
  • boekweitmeel + boekweitkorrels
  • teffmeel
  • kikkererwtenmeel
  • lijnzaad
  • zaden & pitten
  • gist
  • zout

Ja! Leer mij écht lekker brood bakken!

Glutenvrij meergranenbrood 1920 - Marije Bakt Brood

Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken

Ontdek zelf hoe eenvoudig je glutenvrije broodproducten kunt maken met de stap-voor-stap succesmethode. Glutenvrij brood met een lange fermentatie, daar word je buik blij van! Alle recepten zijn in deze unieke cursus zijn glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & 100% plantaardig!

Basiscursus Glutenvrij Brood Bakken

onmisbaar voor ALLE thuisbakkers
glutenvrije pizza´s 800*600px- Marije Bakt Brood

Cursus Glutenvrij Brood Extra

Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers! Ontvang direct toegang tot deze Cursus Glutenvrij Extra met heel veel extra´s! Om vandaag nog met succes aan de glutenvrije bak te gaan. Alle recepten zijn 100% plantaardig, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & natuurlijk helemaal zonder gluten!
Cursus Glutenvrij Brood Extra
geschikt voor iedere glutenvrije bakker