Spread the Love header Marije Bakt Brood

Op zoek naar heerlijke broodrecepten en handige baktips?

Dan ben je in de online broodbakschool aan het goede adres.

Leuk! 


Vertel me meer
Broodbakbibliotheek Marije Bakt Brood - mockup

Alle inspiratie op één plek

Hoe lekker zou het zijn om niet meer het hele internet af te hoeven surfen op zoek naar een heerlijk brood recept of het antwoord op jouw broodbakvraag. 


In de broodbakbibliotheek staan meer dan 100 broodrecepten en baktips overzichtelijk bij elkaar. Om jou als enthousiaste thuisbakker te inspireren om de heerlijkste broden te bakken. 


Als lid van de broodbakbibliotheek van Marije Bakt Brood ontvang jij:

  • toegang tot 100+ broodrecepten en handige baktips om direct mee aan de bak te gaan
  • beproefde recepten die écht kloppen en unieke baktips die je niet uit een boek haalt
  • wekelijks nieuwe inspiratie in je meelbox
  • broodbakhulp van Marije als je er even niet uitkomt

Nu tijdelijk van €20  voor maar €15 per kwartaal. Waar wacht je nog op? 

Leuk, geef mij inspiratie!


*ieder moment opzegbaar
100+
broodrecepten en baktips
24/7
tot jouw beschikking

2400+

enthousiaste thuisbakkers

Mijn naam is Marije Pelgrum Berghuis en het is mijn missie om jou als thuisbakker het allerlekkerste brood te laten bakken.

Toen ik net begon, zijn er heel wat broodjes mislukt. Ik wist nog weinig over het bakproces en had nauwelijks ervaring.

Na heel veel misbaksels heb ik mij laten scholen door de beste (Meester-)bakkers en broodchefs van Nederland. Zij hebben mij geleerd hoe je op een ambachtelijke manier écht lekker brood kan maken. 

Inmiddels geef ik alweer heel jaren les. Aan thuisbakkers zoals jij. In mijn online broodbakschool geef ik al mijn kennis en ervaring door. Er is een keur aan workshops en cursussen ambachtelijk brood bakken. Je kunt instappen op elk niveau.

En er is een broodbakbibliotheek. Daarin vind je al mijn toprecepten en broodbaktips. Om thuisbakkers van over de hele wereld te inspireren om zelf met succes aan de bak te gaan.

Marije Bakt Brood selfie met epi en busbrood

Ontdek het in de broodbakbibliotheek

Heb jij bijvoorbeeld altijd al willen weten:

  • Hoe je een luchtig witbrood bakt?
  • Waarom en hoe je goed kneedt?
  • Hoe je met succes een heerlijk meergranenbrood maakt?
  • Welke 12 tips er zijn om je desemstarter te laten bubbelen?
  • Met welke fijne kneepjes jij de lekkerste pizza´s op tafel zet?

Of ben jij nieuwsgierig:

  • Naar het recept voor croissants van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven?
  • Waar je in je huis warme plekjes vindt om je deeg te laten rijzen?
  • Hoe je met succes met glutenvrije meelsoorten een heerlijk brood bakt?
  • Hoe je kruimelig brood voorkomt zonder broodverbeteraars?
  • Met welk recept jij een goed gevuld feestbrood op tafel zet?

Deze en vele andere broodbakonderwerpen vind je in de broodbakblibliotheek. 

Ontdek meer dan 100 broodrecepten en baktips speciaal geschreven voor jou als enthousiaste thuisbakker. En er komen steeds nieuwe recepten en baktips bij. Als lid ontvang je wekelijks broodbakinspiratie in je meelbox. Zo ben jij direct op de hoogte van de laatste recepten en baktips. Is dat even lekker?!

Dit heerlijks bak jij binnenkort zelf!

ustiek-desembrood-19201080

Benieuwd naar de fijne kneepjes van ambachtelijk brood maken?

Lees alvast deze 2 artikelen helemaal GRATIS

Luchtig meergranenbrood à la Waldkorn® autolyse deeg maken

BAKTIP: Hoe maak je luchtig wit brood?

Zelf luchtig wit brood bakken is heel eenvoudig. Met een goed basisrecept voor wit brood en wat basis broodbakkennis kun je al lekker aan de slag. Je hebt geen broodbakmachine of broodbakervaring nodig om thuis met succes een wit brood te maken. In deze blogpost deel ik mijn tips en geheimen met je om vanaf vandaag lekker luchtig wit brood te bakken.

  • 1. Waarmee en hoe maak je luchtig wit brood?
  • 2. Wat zit er verder in wit brooddeeg?
  • 3. Is wit brood altijd gemaakt van tarwe?
  • 4. Is wit brood altijd wit?
  • 5. Heb je een bakvorm nodig om wit brood te bakken?
  • 6. Mijn geheimen voor luchtig wit brood
Luchtig Witbrood recept Marije Bakt Brood stapel witte boterhammen

RECEPT: Luchtig wit brood bakken

Wit brood bakken is heel eenvoudig met dit basis wit brood recept. Je hebt geen broodbakervaring nodig om met succes een wit brood te maken in je eigen oven. Heb je het bakken van luchtig wit brood helemaal in de vingers? Dan kun je met dit recept heerlijk variëren door er zaden en pitten aan toe te voegen. Of bloem te verruilen voor meel. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Deze blogpost over luchtig wit brood bakken bestaat uit:

  • Wat zit er in luchtig wit brood?
  • Tips voor luchtig wit brood
  • Recept luchtig wit brood
  • Bereidingswijze luchtig wit brood

Dat smaakt naar meer!

Cursus Desembrood Bakken Mockup - Marije Bakt Brood
€20
€15

Laat je inspireren om écht lekker brood te maken 

Geniet van recepten bomvol handigheidjes om succesvoller brood te maken. In overzichtelijke categorieën, zodat jij snel vindt waarnaar je op zoek bent. Witbrood, volkoren of vandaag liever een rozijnenbrood? Je vindt het allemaal in de broodbieb. Ben je een ervaren of juist beginnende thuisbakker? De informatie in de artikelen is waardevol voor ieder bakniveau. Je kunt er direct mee aan de slag. 

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Je ontvangt direct toegang tot alle recepten en baktips in de online broodbakbibliotheek. Bovendien ontvang je elke week een meel met nieuwe broodbakinspiratie. Dat is toch heerlijk?!

 

De contributie bedraagt nu slechts €15 per kwartaal of tijdelijk €45 voor een jaar lang inspiratie! 

Leuk, ik word lid


*ieder moment opzegbaar

Wat enthousiaste thuisbakkers me zoal schrijven

De recepten zijn erg duidelijk

"Ik heb vandaag dit witbrood gebakken met het recept en alle tips als inspiratiebron en ondersteuning. De recepten zijn erg duidelijk voor een ”leek” broodbakker. Het deeg kneden ging vandaag nog niet helemaal goed. Daar heb ik nog heel wat in te oefenen."

Groeten van een broodbak fan,

Marijke de Jong

"De recepten zijn heel duidelijk. Stap-voor-stap neemt Marije je mee door het proces en ze legt alles uit. Je begrijpt echt ook wat er gebeurt, in plaats van alleen maar wat ingrediënten bij elkaar gooien."
Margot Bakker de Bruin - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood

Margot Bakker - de Bruin

Nynke van der Werff - trotse thuisbakker Marije Bakt Brood

Het gaat nu helemaal goed

"Selfie met brood. Het ging helemaal goed nadat ik de temperatuur tijdens het rijzen lager heb gemaakt. Mijn eerste brood is klaar en heel erg lekker. Bedankt Marije voor de super goede tips om brood te maken."

Groet van Nynke van der Werff

"Ik ben blij, ik ben echt zo blij als een kind als ik de deksel van de gietijzeren pan haal en zie hoe mooi het geworden is! Ik hoop dat dat niet verandert. Nogmaals heel erg bedankt voor al je tips, ik heb er veel aan gehad." 
Eline de Boer - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood

Groetjes,

Eline de Boer

Zelf brood bakken - Jos met pleister en zijn tweede zelf gebakken brood- Hoe bak ik brood?

Zeer welkome baktips

"Ik sta hier thuis niet bekend als de handy man. De baktips ervaar ik als een zeer welkome ondersteuning in het leerproces. Bedankt voor alles. Nu vind ik brood bakken echt “keileuk!

Hartelijke groeten,
Jos Pieters

Bak zelf brood om supertrots op te zijn

Broodbakbibliotheek Marije Bakt Brood - mockup

Ontdek het zelf in de broodbibliotheek

  • alle broodbakinspiratie op één plek bij elkaar
  • 100+ broodrecepten en handige baktips voor de thuisbakker
  • wekelijks nieuwe inspiratie per meel
  • Marije helpt je als je hulp nodig hebt


En dat tijdelijk voor minder dan €1 per week

Handig, ik word lid


*ieder moment opzegbaar
Zelf brood bakken:  media-logos-marijebaktbrood-1170x113
                               

Veelgestelde vragen over de broodbakbieb

Wat is een broodbakbibliotheek?

Een online bibliotheek met heerlijke recepten (tarwe, spelt en glutenvrij) en handige baktips om direct mee aan de bak te gaan! In overzichtelijke categorieën, zodat jij snel vindt waarnaar je op zoek bent.

Hoe word ik lid van de broodbakbibliotheek?

* meld je aan via één van de groene knoppen op deze pagina of ga naar https://ikbakmet.marijebaktbrood.nl/checkout/bibliotheek
* ontvang direct een mail met de toegangslink en instructies in je meelbox
* log in bij de broodbakschool
* bij BOARDS staat de deur van de BROODBAKBIBLIOTHEEK wagenwijd voor je open

Waarom is lid zijn van de broodbakbieb handig?

* Je hebt alle bakinspiratie op één plek bij elkaar
* Je ontdekt nieuwe recepten die echt kloppen
* Je kunt direct aan de bak met handige baktips
* Je ontvangt iedere week een mailtje ter inspiratie
* Je kan mijn hulp altijd inschakelen, wanneer je een bakvraag hebt.

Welke abonnementsvormen voor de broodbakbieb zijn er?

Je kan kiezen uit lidmaatschap per kwartaal of per jaar (meest voordelig).

Je kunt al lid worden voor nog geen €1 per week!

Wanneer gaat het lidmaatschap in? En hoe zeg ik een lidmaatschap op?

Het lidmaatschap gaat direct in en loopt tot wederopzegging. De incasso verloopt automatisch volgens overeengekomen termijn (kwartaal of jaar).

Je kan OP IEDER MOMENT je lidmaatschap opzeggen. Bij opzegging van het lidmaatschap wordt de eerstvolgende incasso stopgezet. Restitutie van reeds betaalde contributie is niet mogelijk.

Je stuurt een mailtje naar meel@marijebaktbrood.nl en ik zet je abonnement DIRECT stop.

Ben je cursist, dan hou je natuurlijk gewoon toegang tot de aangeschafte cursussen.

Met het aangaan van een lidmaatschap ga je akkoord met de ALGEMENE VOORWAARDEN.
https://marijebaktbrood.nl/algemene-voorwaarden/

Waarom is de broodbakbibliotheek niet gratis?

1. Wat veel mensen niet weten is dat een website en een online broodbakschool in de lucht houden veel tijd en geld kost. Ik doe heel veel zelf. Recepten ontwikkelen, teksten schrijven, foto´s en video´s maken (met bevriende cameraman en mijn man), nieuwe cursussen ontwikkelen, website aanpassen, webinars hosten, vragen van thuisbakkers beantwoorden…
Maar alle pakketten voor de website en de online leeromgeving, webhosting, betaalmodules, mailing programma´s en zo kan ik nog even doorgaan. Die zijn allemaal niet gratis. Met jouw contributie kan ik deze vaste kosten bekostigen.

2. Marije Bakt Brood is een website zonder reclame. Dat is bewust, want ik vind het zelf irritant om iets te lezen met steeds een pop-up of een advertentie in beeld. Wel vind je links naar webshops of naar andere mensen die mij inspireren. Heel soms zijn dat affiliate links. Als dat zo is, dan staat het erbij.

3. De contributie voor de broodbakbibliotheek is bewust laag. Zodat mijn unieke recepten en broodtips beschikbaar zijn voor iedere portemonnee. Alles voor de enthousiaste thuisbakker overzichtelijk bij elkaar en altijd up-to-date.

4. Ik doe wat ik doe met een missie. Om thuisbakkers van over de hele wereld te inspireren en het vertrouwen te geven dat je thuis geweldig brood kunt bakken. En het zelf maken van brood zonder poespas moet voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn.

Dankzij jouw lidmaatschap heb ik brood op de plank en kan ik me blijven inzetten voor het maken van waardevolle content voor enthousiaste thuisbakkers zoals jij.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.

Stuur dan een mailtje naar meel@marijebaktbrood.nl. Vaak zit ik met mijn handen in het deeg. Maar ik reageer altijd persoonlijk (gewoonlijk binnen 24 uur) om jouw vraag te beantwoorden.

Warme groet, Marije.

                                 

De allerlekkerste broden bak je heel eenvoudig zelf

Broodbakbibliotheek Marije Bakt Brood - mockup
€20
€15

Ontdek hoe heerlijk het is om je eigen brood te bakken

  • Ontvang direct toegang tot meer dan 100 broodrecepten en baktips 
  • Ontvang iedere week inspiratie in je meelbox
  • Ontvang broodbakhulp wanneer je er even niet uitkomt


Betaal tijdelijk slechts €15 per kwartaal of €45 per jaar (dat is minder dan €1 per week)! 

Leuk, Ik word lid


*ieder moment opzegbaar